Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Ane

/ #1956 temná mračna

2012-12-11 22:20

Temná mračna se honila nad ponurým městem. Kapky deątě, jakoby naschvál, padaly přímo na mě. Chvíli jsem se pokouąel uhýbat, ale kapky snad vytuąily můj nekalý plán a potrestaly mě jeątě větąími a intenzívnějąími cákanci. Vzdal jsem to. Ne vąak proto, ľe bych byl ňáká srágora, ale moje pokusy o vyhýbání se těm potvorám vyvolaly u přihlíľejících lidí obavy o mém duąevním zdraví, a proto jsem radąi nechal zlověstné kapky deątě na pokoji a věnoval se malování tzv. Informační Tabule Ke Stopování.

Víte-li co takováto ITKS obnáąí můľete s klidem přejít k daląímu odstavci a jestli vás to vůbec nezajímá, tak můľete jít úplně někam jinam [ 1 ]. Takľe, funkčnost tohoto zařízení spočívá v tom, ľe na papír formátu A4 (výborně k tomuto účelu poslouľí seąit formátu A4) napíąete zřetelnými písmeny kam vůbec chcete jet nebo jaká vesnice či město je vaąím cílovým bodem. Je velmi důleľité, aby tento nápis byl opravdu zvýrazněný, můľete zde opět vyuľít výhod seąitu, který má bílé pozadí a pouľít černá písmena. Máte-li zhotovenou ITKS nezbývá vám nic jiného neľ ji vyuľít v praxi. A jeątě jedno upozornění pro naprosté začátečníky - nestrkejte ruce před rychle jedoucí automobil, mohla by se vám na ruce udělat oąklivá bolístka. Nyní se vąak opět zaposlouchejte do hrozivého příběhu , který jsem proľil s přítelem Packoudohlavy.

Jelikoľ jsme se museli dostat na výpadovku z Prdlova do Mokřic, nezbylo nám nic jiného, neľ přejít půlku města, kde na nás čekala mnohá překvapení jako ve vajíčku Killer Suprice. Jen díky naąí fyzické, psychické i duąevní (no dobře, spíą jenom tý poslední) zdatnosti nás nepřepadl párek ouchyláků, protoľe se lekli, kdyľ jim Peckadohlavy ukázal svou vzácnou sbírku holubů [ 2 ]. Cesta městem se prodlouľila jeątě ve chvíli , kdy jsem zaslechl, jak na mě někdo volá, ale nakonec mě dotyčný informoval, ľe to opravdu nebylo na mě, a ľe Uľměneser volal na někoho jiného. Nakonec vąechno dobře dopadlo a my jsme vstanuli na výpadovce s pocitem vítězství.

"Hele, auto a jede sem."
"No jo, máą pravdu Peckoudohlavy."
"Hele a řídí ho ľenská."
"No jo, zas máą pravdu. Prosím, paní, zastavte!"
Vľľľľľľľľľľuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm.

"Můľeą mi, Peckoudohlavy, prosím tě vysvětlit, proč si nezvedl ITKS ?!"
"Já myslel, ľe tě slyąela, jaks na ni volal."
Musím vám poskytnout daląí neocenitelnou radu, kdyľ jdete stopovat, neberte si sebou takový tupce jako je Peckoudohlavy.
"Uľměneser, Uľměneser!"
"No, co je."
"Jede daląí auto, mám zvednout ITKS?"
"No jasně."
Vľľľľľľľľľľľuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmm.
"A daląí."
Vľľľľľľľľľľľľľuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmm.
"A daląí."
Vľľľľľľuuuuuuuummmmmmm.
"A daląí a bliká."
"Ten nám chce určitě zastavit.Dělej, běľíme.Sakra, vodbočuje jinam."
"A proč vodbočuje jinam, kdyľ nám chtěl zastavit?"
Arrrrggghhhhh!!!!!!!!
"Jé, jé, jé."
"Bé, bé, co je prosim tě."
"Jede daląí auto.Hele a zastavuje.Von nám fakt zastavuje!Dobrej dén.Já sem Peckoudohlavy a to je můj kamarád Uľměneser."
Řidič dokázal jen trpce pronést: "no nazdar."
Chhhhhhrrrrrrrr,Chrrrrrrrrrrrrr.
Vrrrruuuuummmmmm,Vrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmm.
Rintintintin,rintintintin,rintintintin.

Jestli si myslíte, ľe vám budou kaľdej den zastavovat Oply, Octavie, Renaulty atp., tak to jste v hlubokém omylu. Takľe, buďte rádi, kdyľ se nad vámi slituje řidič rachotiny do který byste normálně nevlezli, ale věřte, ľe tady vám nezbude nic jinýho, neľ to risknout a doufat, ľe třeba neupadne kolo a taky, je to lepąí, neľ jít pěąky.

Tak jsme si to valili v Dvánáctsettrojce a krajina nám ubíhala doslova pod nohama.

"Ehm, pane řidiči.Vąiml jste si někdy, ľe vám chybí kousky podlahy?"
"A co jako.Chceą si vystoupit."
Musím podotknout, ľe to ten pán rozhodně neřekl jako otázku, ale spíą jako rozkaz. A taky ľe sem málem vystoupil, kdyľ promluvil tím nervy drásajícím hlasem.
"Ne, ne.To já jenom tak."
"Tak jenom tak seď a mlč."

Kdyby mi zrovna někdo vrazil nůľ do zad bylo by to milejąí neľ slyąet ten milý hlas toho milého pána za volantem. V tu chvíli mě mohla vyděsit jen vysoká rychlost, kterou bych jel v takovýdle káře. Jako na potvoru jsme jeli vysokou rychlostí v takovýdle káře. Konečně záchrana. Značka s nápisem Mokřice pro mě byla jako vysvobození z klece tygra a jak jsem viděl Peckoudohlavy si taky viditelně oddechl.

Booommm.Prrrráááááááássssssk.Kchrrrrrrrrr, nebo to bylo na vopak. Ne určitě to bylo takhle. Jen tak náhodou mi zrak zrovna zabloudil k okýnku a jen tak náhodou viděl pneumatiku značky Barum a jen tak náhodou byla zrovna naąe a jen tak mimochodem náhodou si to brázdila po poli. I řidič si po chvíli vąiml, ľe vąechno není v pořádku a ľe mu asi chybí kolo. Zastavily jsme a celý ą»astní vystoupily z toho pojízdného vraku. Aby se neřeklo pomohly jsme mu jeątě spravit upadlé kolo, popřáli mu ą»astnou cestu a děkovali, ľe nebydlíme dál.