Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Současná 20-ti letá nová totalita

/ #2774 PRO TEBE - ten, kdo zažil totalitu #2772 / // zdroj internet //

2012-12-26 00:39

Jeden z mnoha tisíců příkladů,jak se likvidují slušní, poctiví lidé a odborníci
---------------------------------------
http://zpravy.idnes.cz/pred-rokem-1989-donasel-stb-ted-je-podplukovnik-u-pyrotechniku-p52-/domaci.aspx?c=A120222_115937_domaci_js

Jak dopadly známé případy estébáků u policie a na MV

Jan Hlaváček
Ředitel Kriminalistického ústavu v Praze. Úspěšně prošel několika prověrkami Národního bezpečnostního úřadu na stupeň důvěrné. Hlaváček podle některých dokumentů pracoval pro vojenské zpravodajské služby bývalé komunistické armády, které si své spolupracovníky vedly složitým způsobem registrace, o němž se dříve nevědělo. Ze služebního poměru odešel v květnu 2007 na vlastní žádost. V roce 2009 Vrchní soud rozhodl, že Hlaváček je v seznamu spolupracovníků veden neoprávněně.

--------------------------------------------------------
Zdroj:
http://www.krimi-servis.cz/?p=416
Plk. JUDr. Jan Hlaváček je bývalým ředitelem Kriminalistického ústavu Praha a renomovaným odborníkem v kriminologii, odvolaným z funkce bývalým ministrem vnitra Ivanem Langerem na základě nepodloženého obvinění ze spolupráce s StB.
------------------------------
http://www.krimi-servis.cz/

Vážení přátelé a kamarádi, přeju vám klidné vánoce a v novém roce ať se máte stejně jako ta žába na obrázku, který jsem objevil v bezedné studnici informací na internetu. Já už se k tomuto stavu dost přiblížil…
Pravda, hodně mi v tom pomohlo pár zmetků okolo Ivana Langera, ale na druhou stranu, všechno zlé je k něčemu dobré; tím jsem se ostatně řídil celý život. Alespoň se zase oddělilo zrno od plev. Je pro mne smutné pozorovat, kam se dnes řítí ústav, který jsem tři desítky let pomáhal budovat, jak jsou deformovány, anebo účelově přizpůsobovány nápady desítek mých kolegů, stejně jako vytvořené postuláty, které v souhrnu zapříčinily, že se na ústav hledělo s úctou a obdivem, a to nejen doma, ale i v zahraničí . Nuž, v životě už to tak chodí, že jednou jsi dole a jednou nahoře. Dnes už vím, že záměrem bylo přes moji likvidaci zničit “gardový” policejní útvar, o kterém se mohlo hodně nahlas tvrdit, že to je továrna na důkazy. Vědělo se totiž, že já nikdy nedopustím, abychom přepisovaly znalecké posudky podle přání velkopodnikatelů či některých politiků.

Ne strach z mocných, ale beznadějnost cokoliv změnit - tak si nyní připadám. Navíc mi byla do cesty postavena jakási virtuální zeď, kterou se mi nechce přelézat (na podlézání a obcházení jsou jiní). Psát dál fundovaně o praktické kriminalistice a pomáhat ji tak rozvíjet i z pozice civilisty, notabene důchodce, to je sakra obtížné, když byly (z trapných příčin) přerušeny vazby s bývalým pracovištěm. Jinými slovy - půl roku jsem na tento web nepřidal ani čárku, protože mi chybí motiv. Přesto je jeho sledovanost na téměř stejné úrovni, jako tomu bylo dřív (asi je tam pořád co číst). Nevím, co to ale znamená.

Tak jako nebyl zájem, abych po skončení „velitelské kariéry“ (což jsem sám včas časově vyjádřil) zalezl na půdu ústavu a psal tam knihy a odborné články, tak ani nyní, po mém soudním očištění, nebylo vyjádřeno (přes jisté verbální sliby) jasné: přijď, čeká na tebe práce! Dokonce ani oficiální omluvy jsem se nedočkal. Nebudu se už s nikým znovu soudit ani jinak prosit o satisfakci ve vztahu k ochraně osobnosti; tyto požadavky jsem jasně vyjádřil na oficiálních místech, ale bylo mi odpovězeno, že to takhle jednoduše nejde. Zajímavé je, že Žáčkové, Langerové a další mne bez soudu donutili odejít a ještě mě u toho stačili v několika etapách nenávratně pošpinit před celým světem.

Těmto lidem nemohu přát nic jiné, než aby shnili v pekle. Kéž by platilo, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě…

Vám ostatním, které mám rád, se kterými jsem rád pracoval, i vám mně neznámým, kteří jste třeba jen náhodou zavítali na moje webové stránky, přeju jen vše dobré.

Jan Hlaváček, 19. 12. 2009