Petice za zruseni cirkusu Delfini v Praze

Ra

/ #185 Delfíni v Praze

2013-02-11 12:47

Lidi co blbnete.Petici jsem ani nedočetla do konce, považuji to za mírně řečeno nesmysl.Pravda je, že prakticky všechna zvířata chovaná v zajetí jsou trápena, ale zase na druhou stranu se tím některá, kterým hrozí vyhynutí podaří zachránit. Tyto show jsou ve světě běžně pořádaná - dá se říci za každým patníkem a nevím tedy co se tady zrušením vystoupení zachrání. Naopak je to jediná možnost jak hlavně dětem ukázat tato zvířata a co vše tito vysoce inteligentní delfíni dokáží.Když se tady v Čechách zruší vystoupení tak stejně pojedou někam jinam . Byla jsem na obdobném vystoupení před těmi 27 lety a stále na to ráda vzpúomínám. Od té doby jsem neměla příležitost delfíny vidět. A pamatuji si, že se střídali, aby nebyli unavení. Sice byli na vystoupení v přítomni, ale cvičila vždy jen polovina a druzí odpočívali.Samozřejmě proti trápení zvířat se musí bojovat, ale myslím, že toto je přehnané a že bychom se měli spíše rozhlédnout kolem sebe co zvířat - psů, koní atd je doslova trápeno u některých rádoby chovatelů. Toto vystoupení delfínů mi spíše připadá jako naučný program. Toto je můj názor a nekomentujte toto mé vyjádření dále, protože nemám čas takové nesmysly sledovat.