MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Asenad

#24444 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEMOHL JSEM ODDOLAT.

2014-12-13 14:32

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#24447 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEMOHL JSEM ODDOLAT.

2014-12-13 14:38:37

Roman Skácel
Hodonín

#24451 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEMOHL JSEM ODDOLAT.

2014-12-13 14:53:06

#24444: Asenad - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NEMOHL JSEM ODDOLAT. 

Nevím o nich (kde jsou podle Vás?), smlouva o denuklearizaci Ukrajiny stanovuje pro neutrální stát jen armádu obrannou, konvenční a "nezbytně velkou".

Ukrajina má neutralitu garantovánu výhradně Jadernými mocnostmi a ponechala si tak jen nevelkou Černomořskou flotilu (jen několik spíš menších, dnes už poměrně postarších válečných lodí) a pozemní síly hodně pod technickou i početní úrovní naší armády, přitom je Ukrajinců cca 4,5 x více, než nás.

Kdepak, Ukrajinci nemají šanci, nebyli připraveni, protože se nepřipravovali, dokonce ani nikdo v EU a USA nemohl předpokládat, co se stane. Rusové nás postavili před úplně novou situaci v dějinách světa, teprve se učíme poznávat novou situaci a její mezinárodně právní aspekty...

Dále platí, že vyzbrojovat, nebo vojensky podporovat deklaraticně (ústavně) neutrální stát není jednoduché, mezinárodní právo platí, zatím ho porušuje jen jedna země a prostě to jen popírá a vesele si tam dál vede svoji vlastní válku. Ta ovšem něco stojí a Krym bude třeba dlouhodobě zásobovat a po moři to nebude dostatečně snad ani možné, takže je Rusko nejen v ekonomické (cena války a sankce Západu), ale i logistické pasti, do níž se nám chytilo, jako mlsná myška na špek v drátěné kleci.

Cesta z klece vede jen jediným směrem a to tak, že připojí Rusové pozemně Krym ke svému území, jinak to bude pro ně pořádný trapas a neřešitelný logistický problém v jednom, o němž lhát si mohou jen někteří zdejší diskutéři. :-)

P.S. Upřímně? Aktuálně čekáme, zda Rusové (nejspíš významně rozhodně) ještě zkusí prorazit (na Krym) vojensky, nebo to začnou vzdávat a pokusí se zachránit politicky co se jen dá (zima nám hraje do karet, zimní logistika je o hodně složitější, přesuny vojsk dokonale sledovatelné atd.). To oni jsou aktuálně na tahu a celý demokratický svět UNISONO participuje, co bude smyslem dalšího tahu a s napětím čeká, co bude, už cca 4 týdny, od ukončení posledního "příměří"...

P.P.S. Kdepak v Kremlu se nespí zimní spánek, tam se už pěkně dlouho váhá, až to bolí...