MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#25451 Re: Když se předávala tato petice v tom hrozném mrznoucím dešti....

2014-12-17 11:42

#25446: - Když se předávala tato petice v tom hrozném mrznoucím dešti.... 

Brr, tak to musel být otřesný zážitek.. V r. 2014 se najednou ocitnout v temné minulosti 50. let mrazivé vlády Gottwalda... Ona je  podobná atmosfera ve vzduchu i mimo Hrad a hlavně ten strach a neklid mezi lidmi...

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#25456 Re: Re: Když se předávala tato petice v tom hrozném mrznoucím dešti....

2014-12-17 11:51:58

#25451: - Re: Když se předávala tato petice v tom hrozném mrznoucím dešti.... 

Bylo to nechutné.

Jednou jsme tam byl večer v době Husáka, šel jsem do vinárny, která je po pravé staně hradu (při čelním pohledu na bránu) pod schody "přilepená" na skále, nebo tak jsme si to tehdy představoval, jsou tam (byli tam) takové točité schody. Tehdy si myslím, byla brána dokonce v 6 hodin zavřená, všude byla tma a pusto a temno. Tehdy nás nenapadlo jít se projít na Hrad, dodnes nevím, proč jsme tam šli. Byl jsem tam s kolegou z koleje, dali jsme si víno a když jsem vyšli, bylo všude bílo a vypadalo to, že i bolševická pakáž zapadala sněhem. 

Bohužel neni tomu tak. Dnes je to na Hradě opět jak za Husáka ne-li za Gottwalda, skutečně to byl opravdu podivný zážitek. 

Chystám se tam znovu, rád bych to ukázal svým dětem, jak to nemá vypadat, aby si pamatovali a po pravdě chci si tam zařvat sám na nádvoří - ruský švábe táhni z Hradu.