Křesťané za přijetí syrských uprchlíků

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#29

2014-12-17 20:29

Stejně jako mnozí kdysi pomáhali uniknout před vražděním Židům, ač se mnozí jiní ohrazovali či pomoci bránili, a podobně jako jsme my využívali za komunismu dobrodiní možnosti emigrace, měli bychom i my nyní, tady a teď, pomoci lidem v nouzi, bez kastování či kádrování dle vyznání. Inspirujme se podobenstvím o milosrdném Samaritánovi, a nejen jím.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#31 Re:

2014-12-17 22:54:18

#29: -  

 Tady nejde o kádrování podle vyznání. Tady jde o přežití. Jen pohleďme na to, co dělají radikální muslimové státu Izrael. 

Antonius

#63 Re:

2015-04-17 21:07:45

#29: -  

 Ano, ale emigrovali do zemí kulturně blízkých, přijali tamní kulturu za svou a dokázali se bez problémů integrovat, jenže to není případ uprchlíků z Blízkého východu. Muslimové prostě nehodlají přijmout naší kulturu, opovrhují jí, protože je zkažená, dekadentní, opovrhují demokracií a sekulárním státem jako takovým, protože odmítají poslouchat světskou moc, pro ně je zdrojem práva jedině islám, opovrhují námi, jsme pro ně jenom nevěřící psi. Většina z nich nás jen využívá, využívá především takové naivní hlupáky jako jste vy. Jestli trpíte tak nutkavým mesiášským syndromem a chcete být druhou matkou Terezou, tak tam odjeďte jako humanitární pracovníci a pomožte jim tam, nikdo vám v tom přeci nebrání, s nejvyšší pravděpodobností vám někdo upižlá hlavu, stejně v ní máte naděláno, tudíž to nebude až taková škoda.