MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#31493 Re:

2015-01-09 16:29

#31491: -  

 Obcas se projevi, ale na otazku, jak je to s proverkami a Mynarem jeste neodpovedel.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#31496 Re: Re:

2015-01-09 16:37:55

#31493: - Re: 

Prezident Miloš Zeman v odpovědi na srpnový otevřený dopis čtyř ukrajinistů ...

Autoři konce srpna Zemanovi vyčítali pojem banderovci a oponovali, že Stepan Bandera nebyl masový vrah.

 

Klamstvo, Bandera priamo riadil (aj po prepustení z nemeckého koncentráku) ako vodca ultranacionalistického, rasistíckého a šovinistckého hnutia, masové vraždenie, ktorého sa dopúšťali jeho prívrženci, ich teroristickú činnosť na cudzom území pri ich ceste na Západ. Kolaboroval s vrahmi príslušníkov svojho národa v duchu hesla Cieľ svätí prostriedky. Bol ideológom tých rasisticko-šovinistických fanatikov.

 

termín banderovci používala po druhé světové válce komunistická propaganda. 

 

Termín "banderovci" zľudovel tak ako napr. "chartisti", to že má také konotácie nespôsobila, "komunistická propaganda, ale neľudské činy banderovských bánd.

Podobným spôsobom sa pod zámienkou boja proti komunizmu chovali "mašínovci", len nemali k dispozícii také prostriedky  a  takú silu, inak je dosť pravdepodobné, že banderovci, vlasovovci alebo ustašovci boli ich vzorom. Kto schvaľuje vraždenie obyčajných neozbrojených ľudí z akýchsi ideových dôvodov a pred obecenstvom  si potom  vycapí nápis Je sius Michell, je obyčajný pokrytec a klamár. 

 

je cílem propagandy diskreditovat samu ideu ukrajinské nezávislosti

 

Podobne ako v tejto "diskusii" Kyjev hádže svoje vlastné hovná po druhých. Nikto nemá záujem dskreditovať ideu ukrajinskej nezávislosti, Ukrajina a Ukrajinci ešte nedávno ako samostatný národ neexistovali, ich národné uvedomovanie začalo Tarasom Ševčenkom, a oni sami akosi neuznali národnobuditeľské snahy Duchnoviča.  Ako všetky národy, na území ktorých sa miešajú menšinové národnosti, a ktoré vplyvom rôznych dejinných okolností prišli k územiu, na ktorom sa stali štátotvorným národom, snažia sa tieto menšiny asimilovať a správajú sa k nim tak, ako to vyčítajú Rusom, ktorí nechceli uznať, že Ukrajinci nie sú len vetva Rusov a ukrajinčina že nie je iba dialekt. Ale takto sa k nám chovali Česi a ku Kašubom napr. Poliaci.  Česi nás nevraždili a Rusi nevraždili Ukrajincov,obmedzili sa na snahu o asimiláciu alebo na asimiláciu -argument Stalinom je totálna hovadina a kto ho používa, robí to so zjavným cieľom štvať proti Rusom - konkrétne Putinovi a silnému štátu, ktorý začal budovať. Ukrajinci - nacionalisti však vraždili Poliakov a ostatné národnosti a aj politicky a rasovo z ich hľadiska nežiaducich a ich rodiny  sa to v masovom meradle!

 

K ostatnému sa vyjadril pán Čarnogurský vo vyššie citovanom rozhovore a ja s ním plne súhlasím:-).




N