MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#36419 Re: Re: Re: Re: Karlovi nemůžou přijít na jméno

2015-01-31 10:36

#36355: - Re: Re: Re: Karlovi nemůžou přijít na jméno 

Hulváta s pokročilou, progresivní  debilitou nenapadlo, že by slušný člověk s akademickým vzděláním mohl vyhrát volby...

Vlastenče, to nám nepíšete nic nového, toho jsou si vědomi všichni, kdo pana Zemana volili.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#36421 Re: Re: Re: Re: Re: Karlovi nemůžou přijít na jméno

2015-01-31 10:38:54

#36419: - Re: Re: Re: Re: Karlovi nemůžou přijít na jméno 

On nějaký slušný člověk vyhrál volby?

Nepřihlášený uživatel

#36423 Re: Re: Re: Re: Re: Karlovi nemůžou přijít na jméno

2015-01-31 10:40:48

#36419: - Re: Re: Re: Re: Karlovi nemůžou přijít na jméno 

Doložte slušnost Miloše Zemana, to bych si opravdu rád takové doložení zrovna slušnosti přečetl. 

Jak s jeho slušností koreluje jeho superdebilita?

Toto řekl Zeman:

"Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera."

A toto je realita: 

Údajný Peroutkův článek s titulkem „Hitler je gentleman“ se přes velké úsilí nepodařilo dohledat. Nezdá se pravděpodobné, že by nějaký takový článek Peroutka kdy napsal. Dále je zcela jisté, že Peroutka nenapsal článek, z něhož je další citace. Tento text, publikovaný v Lidových novinách 4. října 1938, napsal Jan Stránský, jenž se skrýval za pseudonymem Petr Bílý. Jde o reakci na mnichovskou dohodu, a kdyby ho Zeman citoval v kontextu, zjistil by, že žádnou „fascinaci intelektuálů zrůdným učením“ neprokazuje. 

Jan Stránský napsal: „Chtěli jsme zemřít za lepší zítřek a možná, že by nám bylo lépe, kdybychom byli mrtvi. Dobrá, budeme tedy pro tento lepší zítřek žít ve špatném dnešku a nemůžeme-li zpívat s anděli, budeme výti s vlky.“

Také citace z Churchilla je překroucená a zasazená do zavádějícího kontextu. Žádný dopis Churchilla Hitlerovi z ledna 1939 se nepodařilo dohledat – proč by jej britský politik vůbec psal? Pravdu má tedy zřejmě Martin Weiss, podle něhož jde o zkomolená slova pronesená v britském parlamentu v listopadu 1938. Weiss inkriminovanou větu cituje ve správném znění v Echu24: „Vždy jsem říkal, že kdyby byla Velká Británie poražena ve válce, doufám, že bychom našli nějakého Hitlera, který by nás navrátil k našemu oprávněnému postavení mezi národy.“ Podle Weisse šlo jen o „uznání rozvratu, do něhož vrhl Německo versailleský mír. Pak už následovala jen kritika Hitlera.“