MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2015-01-31 11:27

Náš pan prezident Miloš Zeman je nejlepším prezidentem jakého jsme kdy měli,vzdělaný a moudrý.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#36445 Re:

2015-01-31 11:37:17

#36443: -  

Svoje "vzdělání" z neonacistických parlametních listů předvedl dokonale. 

To co řekl Miloš Zeman lze dohledat nejen na parlamentních listech v různých verzích, ale také na zvedavci, blistech, svetlukolemnas atd. Proč? Skutečně Zeman čerpá svojí superdebilitu na těchto serverech, obdobně jako jí tam čerpají jeho voliči a dodává jim jí FSB? 

Toto řekl Zeman:

"Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera."

A toto je realita: 

Údajný Peroutkův článek s titulkem „Hitler je gentleman“ se přes velké úsilí nepodařilo dohledat. Nezdá se pravděpodobné, že by nějaký takový článek Peroutka kdy napsal. Dále je zcela jisté, že Peroutka nenapsal článek, z něhož je další citace. Tento text, publikovaný v Lidových novinách 4. října 1938, napsal Jan Stránský, jenž se skrýval za pseudonymem Petr Bílý. Jde o reakci na mnichovskou dohodu, a kdyby ho Zeman citoval v kontextu, zjistil by, že žádnou „fascinaci intelektuálů zrůdným učením“ neprokazuje. 

Jan Stránský napsal: „Chtěli jsme zemřít za lepší zítřek a možná, že by nám bylo lépe, kdybychom byli mrtvi. Dobrá, budeme tedy pro tento lepší zítřek žít ve špatném dnešku a nemůžeme-li zpívat s anděli, budeme výti s vlky.“

Také citace z Churchilla je překroucená a zasazená do zavádějícího kontextu. Žádný dopis Churchilla Hitlerovi z ledna 1939 se nepodařilo dohledat – proč by jej britský politik vůbec psal? Pravdu má tedy zřejmě Martin Weiss, podle něhož jde o zkomolená slova pronesená v britském parlamentu v listopadu 1938. Weiss inkriminovanou větu cituje ve správném znění v Echu24: „Vždy jsem říkal, že kdyby byla Velká Británie poražena ve válce, doufám, že bychom našli nějakého Hitlera, který by nás navrátil k našemu oprávněnému postavení mezi národy.“ Podle Weisse šlo jen o „uznání rozvratu, do něhož vrhl Německo versailleský mír. Pak už následovala jen kritika Hitlera.“

Káča

#36449 Re:

2015-01-31 11:55:45

#36443: -  

"Nejlepší,vzdělaný,moudrý".. Uveďte,prosím,několik příkladů,proč je zrovna Zeman nejlepším prezidentem.Tím,že je vzdělaný,máte zřejmě na mysli jeho studium na VŠ,že?Ale vzdělání není známka inteligence.A ze všeho nejvíc mě zajímá,jak se projevuje jeho moudrost.Poučte mě,prosím. Káča