PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#319 Re: Re:

2015-02-10 04:51

#307: - Re:  

Do doby, než získala KVR grant na zaplacení terénních pracovnic, hradila jejich mzdu ze svého. Po získání grantu z účtu sbírky?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#320 Re: Re: Re:

2015-02-10 05:22:27

#319: - Re: Re:  

 z TU patercat slo poprve na terenni pracovnice az za  listopad 2014

az po te co Kroscen na chatu sama doma verejne Klaru nazval lharkou a pozadal o ukonceni spoluprace

predtim platila Klara terenni pracovnice z uctu vicercat

Tony: Klaro krom tech odpovedi, ktere nejsou pravdiveeeee. A lzi ktere tu projevujes . Nepripadas mi jako clovek kterej ma pravo sirit nesmysly. . . . . . Babicka tu pracuje? Ukaz mi kde.. klarko timto bych chtel aby jsme nase uzasne vztahy plnych lzi a vypocitavosti . Z tve strany samozdejme .. chci ja i sasa ukoncit veskery styk. Nebudu se docitat jak se po nas vezes...

Klára Rulíková Vítková: Je mi líto, že rodina má pocit, že o ní lžu. Babička pracovala 9 měsíců v rodině, od října zde již zaměstnána není (netuším, že bych někde uvedla, že v současné době pracuje)... Nemyslím si, že se po Vás vozím - raději si to povíme osobně v pátek, OK?


Nepřihlášený uživatel

#321 Re: Re: Re:

2015-02-10 05:35:40

#319: - Re: Re:  

 Pomocnice v domácnosti jsou rodině poskytovány dle zákona o sociálních službách bezplatně, tedy jejich platy jsou hrazeny ze státních dotací na sociální služby. Terénní pracovnice, které zaměstnává Klub dvojčat a vícerčat jsou hrazeny jednak z dotací MPSV, jednak z dotací na APZ z Úřadu práce. Protože v prosinci již byla většina finančních prostředků z dotací vyčerpána, hradila se čistá mzda z transparentního účtu, odvody z dotací.

Možná ještě vysvětlení k transparentnímu účtu – ten není majetkem rodiny, proto nemá vliv na výši jejich dávek. Ale není to z důvodu, aby rodina nepřišla o dávky či aby s penězi nemohla disponovat, je to jediná možnost, jak dle zákona vybírat finanční prostředky pro konkrétní účel – veřejná sbírka (která je v tomto případě realizována skrze transparentní účet) se řídí zákonem o veřejných sbírkách, který má přesná a poměrně striktní pravidla.

 

Z transparentního účtu bylo dosud uhrazeno: – nájemné za měsíc červenec a srpen pro rodinu Kiňových (23.7. a 23.8. ve výši 2x -13 909,- Kč) – parní sterilizátor (ve výši 1 906,-Kč) – antikolikové kojenecké lahvičky (5ks, celkem 1074,-Kč) – doprava paterčat na neurologii do Pražské nemocnice a zpět (3 146,- Kč) – mléčná kojenecká výživa Hami (20 x 2 500g, celkem 3 800,-Kč). Z transparentního účtu byly uhrazeny čisté mzdy terénních pracovnic za měsíc listopad a prosinec 2014 (celkem měsíčně 1,5 úvazku).