PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1727 Šest sourozenců

2015-03-11 22:02

2.června se narodila první česká paterčata.

Když se narodí malé miminko, chce a potřebuje být stále u své mámy. Cítit její blízkost, vnímat její známý hlas a vůni, být s ní v každém okamžiku jedno tělo, jedna duše.

Malé miminko bytostně potřebuje máminu neustálou a téměř dokonalou péči, která je pro něj bezpečím, jistotou a nadějí, že svět je dobrý a ono samo je dobré. Že v tom velikém, zprvu nesrozumitelném světě, bude jednou samo spokojeně žít.

Miminko potřebuje nosit, chovat, houpat, držet. Potřebuje kojit nebo krmit, zprvu kdykoli si řekne. Potřebuje pomoci odříhnout, uspat, přebalit, ukonejšit. Zůstat své mámě na blízku, i když zrovna nic nepomáhá a pláč nejde utišit.

Každá máma, podle svých možností a schopností, dává svému miminku všechno. Nikdy před tím, ani nikdy potom není ve svém životě tolik pro druhého, jako po narození svého dítěte. Její smysly, její ruce, její mysl, její spánek… jako by nepatřily jí. Celý vesmír se točí kolem jejího miminka.

A pak se přihodí taková nevídaná věc. Skoro by se chtělo říci zázrak. Máma nosí pod srdcem ne jedno miminko, ne dvě, ale světe, div se, miminek pět. Je to skvělá žena, výborná máma malého kluka, kterého vypiplala, vychovala a pečuje o něj, jako o svůj poklad.

A teď má najednou pět malých miminek. Ale má jen jednu náruč. Jednu mysl. Každý den jen jeden den a jednu noc na mazlení, tišení, krmení, uspávání a možná i chvilku vlastního spánku? Potřebuje pomoc dalších žen, které poskytnou miminkům “prodlouženou máminu náruč”. Potřebuje pro děti spoustu věcí, na které její muž, ač také téměř bez spánku, nestačí vydělat. Zaplatit pečovatelky (když ty, na které má od státu nárok nestačí), koupit umělé mléko (když už se přes veškerou snahu kojit nedaří), koupit příkrmy, postýlky, léky…

Tato statečná a pracovitá rodina potřebuje podporu. Aby mohla dobře pečovat o pět malých miminek, potřebuje naši pomoc.

zdroj: zrnka.cz

Tento projekt byl k 30.11.2014 ukončena. Děkujeme všem za pomoc.

Dne 20.2.2015 byl po dohodě s maminkou a zástupci Klubu dvojčat a vícerčat veškerý výtěžek sbírky (tj. 15.345,- Kč) převeden na transparentní účet, který ve prospěch paterčat tento Klub zřídil. Z tohoto účtu budou hrazeny potřeby pro rodinu paterčat dle jejich požadavků a pod dohledem odpovídajícího čerpání s účelem sbírky ze strany Klubu dvojčat a vícerčat.

Děkujeme všem, kdo se zapojil.
.
.
.
.
20.11.2013 - Když jedna náruč nestačí

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#1730 Re: Šest sourozenců

2015-03-11 22:07:49

#1727: - Šest sourozenců 

 Tato statečná a pracovitá rodina-------------------------------------------------------------

 

 Tak tohle je snad sranda.


Nepřihlášený uživatel

#1731 Re: Šest sourozenců

2015-03-11 22:11:44

#1727: - Šest sourozenců 

 Po odvysílání dokumentu zjistili že je to úplně jinak, matka se nepředřela. kmitali všichni mimo matku a tak byl projekt ukončen. Vzhledem k tomu že korunky ne a ne "dojít" k pracovité a statečné rodince, statečná a myslící matka požádala o převod korunek a zas bude chvíli líp.


Nepřihlášený uživatel

#1742 Re: Šest sourozenců

2015-03-11 22:48:56

#1727: - Šest sourozenců 

 Hezké, dojemné jen škoda, že televize odvysílala, to co vysílala, jinak bych tomu i věřila.