MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#44378 Re: Pelikán je též pěkný darebák

2015-03-28 11:51:13

#44376: - Pelikán je též pěkný darebák 

Mají v tom prsty policajti z Plzně, to ví přece všichni.

Nepřihlášený uživatel

#44380 Re: Pelikán je též pěkný darebák

2015-03-28 12:13:36

#44376: - Pelikán je též pěkný darebák 

Než přijal budoucí ministr spravedlnosti Robert Pelikán pozvání do nedělní Partie, byl u prezidenta na Hradě. Svůj názor na mediálně známou kauzu Kajínek pravděpodobně sdělil i hlavě státu v podobném znění, jak v diskusním pořadu. Nenapadá mne vhodnější osoba než ministr spravedlnosti, který by snad dokázal obměkčit prezidenta, aby udělil doživotnímu vězni milost.

Na stránkách máme uložený text dopisu, kterým jistý člověk oslovuje přímo Jiřího Kajínka. Dopis byl psán před pěti lety. Technické důvody neumožňují vložit celý text, tak alespoň část… 

Smutné je, že svědectví, která jsou považována za přímý důkaz proti Vám, výpověď p. Pokoše nebo rekognice svědka z místa činu jsou velmi pochybná, nicméně platná a neodvolaná, tvoří souvislý kruh důkazů proti Vám a nedokáži si představit důkaz, který by takový uzavřený kruh důkazů rozvrátil. Snad svědectví svědka, který by uvedl, že viděl, kdo vraždil,zná ho, poznal by ho v rekognici a podrobně by popsal děj vražd, který by zcela seděl v následně provedené rekonstrukci na místě činu. Toto je ale SCI-FI. To se nejspíš nestane, Vy tedy nemáte šanci na nový proces a jedinou nadějí pro Vás zůstane milost prezidenta republiky nebo odvaha soudce, který Vás pustí za vzorné chování na podmíněné propuštění po odpykání 20 let trestu. Já vím, že musí být děsivé sedět za něco, co jste neudělal, ale soud to odsoudil, nikdo nemá právo dnes řešit jestli špatně posuzoval důkazní situaci. Prostě je to rozsudek, je právoplatný, potvrzený odvolacím soudem, který neshledal porušení zákona a tak platí jako zákon, špatný nebo dobrý, ale je platný. Já osobně v současnosti vidím i tak trochu vyčůrané kolik lidí si díky Vám udělali jméno a byznys tím, že živí Vaše naděje. Je to vůči Vám neodhalená špinavost. Možná ale právě díky vaší popularitě Vám někdo politicky zajistí průchodnost obnovy Vašeho procesu aby populisticky získal politické body. Být na Vašem místě, asi bych to viděl jako šanci. Já bych na Vašem místě situaci posuzoval jako skoro ztracenou, zoufalou, ve které vlastně může pomoci jen nepředvídatelná náhoda rovná zázraku... Možná se tento zázrak schovává v medializaci Vašeho případu prostřednictvím filmu o Vašem případu, někdo by skutečně mohl vyčuchat politický kapitál v tom, že Vám veřejně velmi silně pomůže, příští prezident možná milostí, Vaše popularita potom bude tak lákavá, že to nějaký šikovný P.R. team přetaví do politického kapitálu. Pane Kájínku, netrpím iluzí o spravedlnosti jako výsledku práce české trestní justice, ten kdo chce spravedlnost se většinou soudu velkým obloukem vyhne. Váš případ je jen ukázkou toho, jak je poměrně snadné někoho při troše šikovnosti a inteligence nechat odsoudit, nepochybnou roli v takovém postupu potom hrají osobní a kolegiální vztahy mezi vlivnými lidmi od policie, prokurátory a soudci, když to správně podá vyšetřovatel státnímu zástupci a potom společně předsedovi senátu a domluví se, tak to platí, je to domluvené a odsoudí se to podle domluvy, je to nekomplikovaný postup aplikovaný desetiletí stejně a účinně. Tato chobotnice vztahů je silný soupeř!!! Jak jsem už řekl, standardním postupem nemáte šanci!!! Otázkou dne tedy dnes již není řešení viny nebo neviny ale stupeň Vaší popularity, politického a ekonomického potenciálu. I když musím říci, že by bylo moc hezké, kdyby se Vám dostalo spravedlivého a nezaujatého soudního procesu, jaká by to byla satisfakce poctivým lidem v justici, kteří jsou čestní a tyto případy jim trhají svědomí a čest na kusy. Toto je můj názor, není to provokace, ani výzva k diskuzi. Dne 7.3.2010"