PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#2526 Ano

2015-03-29 20:52

#2503: - Re:

zajimavy nazor z Milovic 

taky by mne zajimalo proc dostala ZROVNA Ferovka DOTACI NA SVACINKY DO SKOLY

A KDO TO POVOLIL??? 

kDY BYLA VYHLASENA SOUTEZ NA DODAVATELE SVACIN???

proc DOTACE NA SVACINKY DO SKOL NEDOSTANOU i JINA MESTA?

PROC zrrovna MILOVECE ano?

 Já jenom nevím, zda je vůči rodičům, kteří nemohou dát každý den za svačinu třeba 40 kč fér prodávat takové svačiny ve škole...? že vůbec škola dovolí soukromému sektoru tam prodávat. Nebo by měly tedy dostávat dotace pro ty slabší a chudší... Je smutné sledovat, jak stále ti samí chodí pro své lahůdky a jiné děti smutně pokukují... jo, v 15-ti už to může být jedno... ale vysvětlete to 10-ti letému dítěti... je to FÉR ??? opravdu??? docela bych byla pro, aby si svůj prodejní stánek dali mimo školu !!!! Tohle je i docela nefér útok na rodiče, co mají nižší příjmy... Jaký je na to Váš názor??

 

a co mne ještě napadlo, dovolí Vám tam někdo vstoupit s prodejem Avonu? učitelkám? Oriflamu? čistících prostředků, vylepšovačů čehokoli... a i pomůcek pro děti... co prodej dětských knih? vždyť ani ti už tam nemůžou!!! a musíte si objednat přes poštu... a zaplatit poštovné... proč je tady "vyjímka"??? tak rovnou dovolit Mc Donald s´... proč ne...

 (Re: PeNik z 24.Leden 14:09): toto je čistě soukromí záměr a kdo má právo zneužít tohoto podnikatelské soutěže... není to nic státního... byla vyhlášená soutěž na dodavatele svačin....??? Pokud takový záměr je- MUSÍ být vyhlášeno VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ..!!

-------------------------

Re: Baraba z 24.Leden 14:18): Vy tady sama děláte rozdíly na to, kdo má a nemá peníze. Kritizujete školu, že něco dovolila, něco zařídila. Mimo jiné víte, že škola zajistila přes dotaci ovoce nebo pitíčka zdarma, se slevou si mohou koupit mléčné výrobky. Víte, možná by bylo lepší, kdybyste tady napsala:mám osobní spory s majitelem(kou) Férovky a tak mu to tady natřu. Stěžujete si tady na Váš nižší příjem. Za tu dobu, co tady diskutujete, kolik jste si třeba sehnala nabídek na práci, abyste si tedy zajistila vyšší příjem?Znám spoustu lidí, co mají další práci. Váš příjem není problém Vámi napadané férovky, ale Váš. Dále si uvědomte, že tady nikdo nikoho nešikanuje, ale pouze reaguje na Vaš podnět. Opravdu podle Vaších slov, byste se měla spíš zamyslet nad sebou a možná by stálo za úvahu vyhledat odbornou pomoc. Jestli tímto způsobem vychováváte Vaše děti, naší další generaci, pak mi zbývá jen říci Bůh s nami.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#2527 Re: petici Ano

2015-03-29 21:08:45

#2526: - petici Ano 

 Férovka je nefér podnikání s dotací. Co na to ostatní restauratéři a kavárníci? Musí mít z takové dotované konkurence radost. Taky bych podnikala když mi někdo přidá, ale asi se pletu. Třeba výtěžek- zisk teta Petra  předá potřebnějším jako to vlastně dělá s pomocí z lásky k paterčatům.


Nepřihlášený uživatel

#2528 Re: petici NE

2015-03-29 21:14:09

#2526: - petici Ano 

Ze všech sil se snažte, aby vaše dítě samo chtělo svačinku od maminky nebo od tatínka a ne tyhle za 40,- Kč a nebo i kdyby vám je nabízeli "zdarma".

 

Podporujeme projekty a dotace, rozdáváme peníze a granty neziskovým organizací, jejichž majitelé mají 2 až tři práce a někteří ani jednu. Celé je to trošku špatně. Pak je minimální mzda tolik kolik je a tolik lidí má problémy přežít.

A proto také, mimo jiné PETICI KVR NE.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#2530 Re: NE KVR

2015-03-29 21:37:38

#2526: - Ano 

 

"Mimo jiné víte, že škola zajistila přes dotaci ovoce nebo pitíčka zdarma, se slevou si mohou koupit mléčné výrobky."

 

Někteří čeští zemědělci nabízí speciální slevy na své produkty i bio pro školy. Jedná se snad o toto? Asi ne, pokud zde někdo píše o MacDonaldovi ve škole? To si snad děláte legraci?

 

Pokud škola zajistila přes dotace ovoce české od českých pěstitelů a pitíčka bio a bez éček a dalších jedů, tak bych souhlasila, ale musela by souhlasit většina rodičů, jinak bych do takové školy dítě nedala.