PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3408 Re: Re: Re: Re: respektování přání rodiny

2015-04-22 20:10

#3406: - Re: Re: Re: respektování přání rodiny 

Kolisní opatrovník nebude mít lehkou pozici -  s tim plne souhlasim

sociálka má nějaké zkušenosti - no mnela by mit!

ale podle toho co bylo videt v dokumentu, tak na mne prave socialka v Lyse neudelala prave nejlepsi dojem, nevim mozna sa mylim ale pripadalo mi to spusobem - tu mate co chcete a dejte pokoj  

to je na kontrolu malo - ale kazdy kdo je dostane na starost si urcite uzije, to je jiste a nikomu to nezavidim

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#3409 Re: Re: Re: Re: Re: respektování přání rodiny

2015-04-22 20:29:24

#3408: - Re: Re: Re: Re: respektování přání rodiny 

 Máte pravdu, bylo to dost vidět i na přístupu jak dokázali rodině pomoc a jak jednali na rovinu nic moc. Bude záležet jak moc budou pracovnice odolné.


Nepřihlášený uživatel

#3411 Re: Re: Re: Re: Re: respektování přání rodiny

2015-04-22 20:53:24

#3408: - Re: Re: Re: Re: respektování přání rodiny 

 Zpráva o činnosti Městského úřadu Lysá nad Labem za rok 2004

Na úseku sociálně právní ochrany dětí:

V evidenci je celkem 965 spisů rodin, zúčastnili jsme se 291 soudních jednání ve věci vyživovací povinnosti vůči nezletilým dětem,úpravy styku s dětmi, nařízení ústavní výchovy, dohledu, pěstounské péče, osvojení apod. V porovnání s rokem 2003 je citelný nárůst celkové problematiky rodin s dětmi zhruba o 1/4.

 

Dále jsme se zúčastnili 148jednání v zájmu nezletilých dětí u jiných institucí, kdejsme zastupovali nezletilé děti a hájili jejich zájmy jako kolizní opatrovníci.

Celkem za rok 2004 jsme provedli 483 návštěv v rodinách v regionu. V souvislosti s osídlováním Milovic narůstá počet rodin, se kterými je nutno pracovat, dochází k rozpadu mladých manželství.S těmito rodinamipracujeme a s zajišťujeme soc. právní ochranu nezletilých dětí. Problematika rozvodovosti a trestné činnosti v oblasti Milovic narůstá takéz důvodu nedostatku pracovních míst.

Dále odd. soc. právní ochrany dětí aktivně vede rodiny s dětmi k řádnému placení nájemného a ev. předcházení dopadů při jeho neplacení. Podařilo se, aby soc. slabé rodiny platily běžné i dlužné nájemné. Z důvodu nárůstu řešených případů v opatrovnické oblasti je obtížné se této problematice důsledně věnovat.