PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3497 Klub , KVR

2015-04-27 08:37

Správní rada zvažovala možnost převodu sbírky na jinou organizaci, a to poté, co o ní mluvila ministryně Marksová v TV a následně se ozvalo rodinné centrum Milovice, že by byli ochotni sbírku převzít. Správní rada požádala o vyjádření právníka, zda je tento způsob – převedení sbírky z jedné organizace na druhou – vůbec možný, protože s ničím takovým zákon o veřejných sbírkách nepočítá.

Nakonec správní i dozorčí rada rozhodla, že tento způsob by mohl vyvolat domněnku, že Klub dvojčat řádně neplnil své povinnosti zřizovatele veřejné sbírky.

 

Nic takového se nestalo a my si nepřejeme, aby takový převod vrhal na naši organizaci jakýkoliv stín podezření. Proto jsme nakonec vybrali jiný způsob a to ukončení sbírky a převod čistého výtěžku přímo na paterčata, pro která byla sbírka zřízena.

Klub řádně plnil své povinnosti zřizovatele sbírky? Zveřejnil číslo účtu před oficiálním povolením sbírky. 

Pracovní i lidské selhání ředitelky Klubu a její vulgární vystupování v dokumentu a medializace v médiích je dalším jednáním, které tento Klub považuje za správné a nevrhající stín podezření na činnosti Klubu?

 

Je diskutabilní, zda dárci poslali na účet téměř 700 000,- Kč z důvodu dobrého jména Klubu.

 

Domnívám se, že mnoho dárců tak učinilo proto, že se jedná o první paterčata narozená v naší republice.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#3499 Re: Klub , KVR

2015-04-27 08:46:24

#3497: - Klub , KVR 

 A co by bylo lepší? Aby se čekalo na byrokratické vyřízení nebo aby se jim poslala pomoc co nejdříve? Kdyby do toho nezasáhla svou akčností Klára - co by s nimi bylo? Neměli nic!!! Děti by jim sebrali hned ze začátku, protože pro ně nemělinic nachystáno, ani pro jedno.

Je zvláštní, že za dvacet let fungování klubu žádný problém nebyl, až se narazilo na cikány a je problém, jako ve všem....


Nepřihlášený uživatel

#3510 Re: Klub , KVR

2015-04-27 14:01:51

#3497: - Klub , KVR 

 kdyz tedy podle vas selhala hlavne KVR a nema zadne priceneni na tom ze rodina mala na uctu temer 700 000 Kč a to vse se podle vas delo jenom kvuli detem, tak mi vysvetlete proc od te doby co narkli KVR a vyhrozovali ji zalobou lidi prestali prispivat na TU

 ted kdyz maji novy ucet, ktery jim zridilo RC Milovice je za mesic vyzbirano jenom cca 1700,- Kč kdyz to bylo jenom kvuli detem tak proc darci uz neprispivaji?