Vraťte nám noční kotvení

Quoted post

Padre

#96 Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-28 13:12

#95: - Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

S plachetnicema asi tak velký problém nebyl.Málo kdy zůstaly na jednom místě více jak jeden den.Co ale někteří majitelé  hausbótů,kteří zaberou  krásné místo již na začátku léta a blokujou si ho až do podzimu?V případě kontroly SPS tvrdí,že se ráno odvázali a o metr dále přivázali.A ve vražedné kombinaci ,,hausbót a rybář" zabere jeden takový člověk klidně i 100 metů břehu,a kdo se jen přiblíží je odháněn argumenty jako ,,mám tu zakrmino,nahozíno,mám tu bójky,nástrahy a pod."Pokud opravdu občas někam vypluje,postará se o to,aby bylo zřejmé,že ,,tady je obsazeno,nejsi tu vítán,já se sem za chvíli vrátím".Vidíme to přeci každý rok.Toto chování je  nakažlivé,stala se z něj norma a chová se tak již kde kdo.Bohužel i majitelé jiných druhů plavidel..Právě toto zneužívání povoleného 24hodinového limitu a neprokazatelnost jeho porušení přispělo velkou měrou k omezení nás všech.Je to velmi nešťastná situace,ale sami jsme proti nám obstarali úřadům dostatek munice,aby to naší snaze o změnu vyhlášky zlomilo vaz.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#97 Re: Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-28 15:15:21

#96: Padre - Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

Obávám se, že je to poněkud naivní názor - odpadky jsou možná hůl do ruky, ale ne důvod. Za vším hledej prachy!

Nepřihlášený uživatel

#98 Re: Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem

2015-04-29 05:55:57

#96: Padre - Re: Re: Re: Re: jachtaři a svinčík kolem 

Není mi jasné proč někdo nadnesl a řeší se problematika "bordelu" na břehu či v lese ve spojitosti se zákazem nočního kotvení. Tento "bordel" činí jeho aktéři ve dne a ne při nočním stání. Jisté je, že zákaz vymyslel ůředník na MD a pan ministr DAN ŤOK z hnutí ANO ho podepsal. NOVOTNÝ