MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#53043 Re: TRe: Re: Re: Re:

2015-08-15 04:41

#53041: - TRe: Re: Re: Re:  

Burza není nic démonického. Je to způsob, jak demokracie zjišťují tržní hodnotu podniků, to je vše.  Máte snad vy komunistická pakáž lepší nástroj, jak zjistit tržní hodnotu podniku, máte snad levnější, efektivnější, transaprentnější způsob?  Pokud ano, neváhejte a popište onen váš způsob. 

Druhým důvodm, proč je burza je to, že podniky mohou získat tímto způsobem peníze na rozvoj. Je na každém z nás, jestli si koupí nebo nekoupí akcie. Pokud byste si koupil např. akcie googlu, což byla vcelku snadno odhadutelná investice, měl byste nyní násobky hodnoty za kterou jste akcie googlu při vstupu na burzu kupoval, podobně byste ale mohl také prodělat a to dokonce i tak, že byste neměl nic. Je to tedy poměrně riskatní, přestože burza po komkoliv, kdo chce své akcie prodávat požaduje velmi strikní pravidla, která musí dodržovat, aby se absolutnímu krachu společnosti pokud možno předcházelo. 

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#53046 Re: Re: TRe: Re: Re: Re:

2015-08-15 05:56:49

#53043: - Re: TRe: Re: Re: Re:  

Já nedémonizuji burzu jako instituci. Zase překrucujete můj příspěvek a to je pro vás pro pravdoláskaře přímo symptomatické. Já napsal toto:

" To je ale fakt, to je známý, že burzy řídí zcrackovaní makléři. Proameričtí prokorporátní propagendisté rovněž nejspíš drogují. Pak ten svět takto vypadá, rozhodují o nás zfetované neempatické svině."

Není zde nic o kritice systému burzy, ale to jste si samozřejmě všiml, přesto reagujete tradičním způsobeb: Jako darebák a manipulant. To děláte soustavně. Jakákoli další vaše reakce to zřetelně ukazuje.