MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#61341

2015-10-14 15:41

Rusko vyzývá Spojené státy, aby nevyprávěly pohádky o ruských raketách s plochou dráhou letu, a raději se věnovaly tomu, jak se do rukou Islámského státu dostaly dodávkové vozy Toyota, prohlásila oficiální mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Maria Zacharovová.

„Nejmenované zdroje komentují pád raket a tytéž zdroje nevědí, odkud se u isilovců vzaly dodávkové vozy Toyota. Proto by nám neměli vyprávět pohádky o ruských raketách s plochou dráhou letu, bylo by lepší věnovat se vlastním džípům", řekla Zacharovová

Dříve se už v médiích objevily zprávy o tom, že bojovníci Islámského státu dostávají ve velkém produkci společnosti Toyota a v této souvislosti zahájila správa antiteroristické a finanční rozvědky ministerstva financí USA vyšetřování. Japonská korporace Toyota Motor Corporation prohlásila na dotaz USA týkající se toho, že bojovníci IS ve velké míře používají produkci této společnosti, že své automobily „pro vojenskou nebo teroristickou činnost neprodává".

 

Dodávkové vozy Toyota, které se dostaly do rukou teroristické organizace Islámský stát (IS) dodávaly do Sýrie Spojené státy a Velká Británie, prohlásila oficiální mluvčí ruského MZV Maria Zacharovová.

„Teď si všichni kladou otázku, proč používají bojovníci IS a nejen oni, ale i členové jiných teroristických skupin dodávkové vozy, které vyrobil automobilový koncern Toyota, a hlavně, odkud se u IS vzaly v takovém množství. Odpověď na tuto otázku je třeba hledat nikoli v oblasti, kterou kontroluje IS, a tím spíš pak v Japonsku…Odpověď je banální. A zřejmě ji nikdo neočekával. Tyto vozy Toyota dodaly do Sýrie samotní Američané a jejich britští kolegové", řekla Zacharovová.

„Nejpodivuhodnější na tom je, že tytéž oficiální osoby, které požadovaly plnohodnotné vyšetřování, projevily neuvěřitelnou zapomětlivost a skutečně zapomněly, že veškeré tyto informace se už mnohokrát objevovaly v západních médiích", zdůraznila oficiální mluvčí ruského MZV.

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#61345 Re:

2015-10-14 16:26:26

#61341: -  

 A to soudružka Zacharovová musí vědět protože to na MZV RF ve spolupráci s FSB sami financovali a zařizovali.