MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#62940 Re: Re: Řekl bych, že i my dva se shodneme na tom, že něco si myslet a něco vědět...

2015-10-31 19:20

#62939: - Re: Řekl bych, že i my dva se shodneme na tom, že něco si myslet a něco vědět... 

" Myslet" je to jak vyjadrit jednoduse Bozi cineni. Na tomto svete me to staci. Nejsem theolog ale remeslnik jako nevlastni otec Pana Jezise Krista, Josef.  Jedna, pro mne dulezita veta me kazdodeni motlitby je, Boze prosimte dej me moudrost.

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#62941 Re: Re: Re: Řekl bych, že i my dva se shodneme na tom, že něco si myslet a něco vědět...

2015-10-31 19:29:57

#62940: - Re: Re: Řekl bych, že i my dva se shodneme na tom, že něco si myslet a něco vědět... 

Prvni preklad ekumenicky jsem obdrzel od bratra Stolare, ktery na nem pracoval.

Nepřihlášený uživatel

#62942 Re: Re: Re: Řekl bych, že i my dva se shodneme na tom, že něco si myslet a něco vědět...

2015-10-31 19:33:39

#62940: - Re: Re: Řekl bych, že i my dva se shodneme na tom, že něco si myslet a něco vědět... 

Vidíte, jak je to komplikované a to jsem do textu ještě doplnil, že představa o tom, že budeme souzeni jen za naše špatné skutky bych řekl z obou Zákonů neplyne ani náhodou.  

Jak jsem psal nijak vám nechci brát vaší představuje, je to jen na vás. 

Bylo by velmi dobré, aby vaše přání postihlo i Miloše Zemana, když už jsme na diskusi o jeho, dle mého názoru, velmi hanebné správě úřadu prezidenta republiky.

Jak víme, stát se může opravdu cokoliv, tedy i Miloš Zeman by mohl být naplněn moudrostí a mohl by tedy např. přestat lhát o panu Peroutkovi, o příčinách holokastu, o tom jak nás politici před holokaustem mohou chránit, nebo by mohl přestat lhát o své viróze, o "privatizaci" MUS, o spořádanosti jeho rodiny, o financování jeho kampaně, o volebním týmu, o důvodech proč jezdí za post-komunistickými a komunistickými diktátory, o tom že plní své sliby jako dárky voličům a ty jsou v souladu s Ústavou atd. atd. atd.....

Také ale jistě oba velmi dobře víme, že jeví se obtížným rozpoznat, že je člověk naplněn moudrostí a asi se také oba shodneme, že pro Miloše Zeman z historie jeho života to bude asi v podstatě nerealizovatelné, byť stát se může opravdu cokoliv, člověk nikdy neví. V každém případě bych řekl z obou Zákonů vyplývá, že se na takové věci nemá spolehat, viz. jednání Piláta Pontského nebo faraona, když Mojžíš vyváděl Židy z Egypta a je dokonce možné, že si Miloš Zeman myslí, že je moudrostí naplněn, když má tu prostatu panice a plíce nekuřáka, právě proto, že pilně kouří i tam, kde to zákon USA zakazuje.