Křesťané za přijetí syrských uprchlíků

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2015-10-31 19:28

Nepomoct lidem v nouzi i přes určitá rizika mě moc lidské nepřipadá a nikomu nepřeji, aby se ocitl v podobné situaci

jako tito lidé které odmítáme.

Odpovědi

Nějak mi to smrdí

#114 Re: Nějak mi to smrdí

2015-11-13 01:35:39

#107: -  

... tak pozor, ne všichni! ... Někteří, které odmítáme jsou na tom mnohem lépe, než někteří naši chudí, na které je třeba sbírat např. vršky od pet lahví ! (jsou vybaveni na cestu penězma, mobilama, zabezpečeni, atd. Pořád tu někdo mele o potřebných!

POKRYTECKÉ!!! ... NEJPOTŘEBNĚJŠÍ NEMAJÍ PENÍZE NA TO, ABY SE DOSTALI, NEBO VYDALI NA CESTU DO EVROPY!!!

Odkud vzali peníze na cestu? ... když se tam doma měli tak špatně? ... prodali snad proto veškerý svůj majetek? ... a zaplatili tím převaděčům? ... a proč s sebou na cestu mnohdy (většinou?) nevzali i své ženy a děti, ale nechali je tam, doma, ve válce, bez peněz, bez majetku, bez silné mužské ruky na obranu rodiny? ... Není Vám to trochu podezřelé?

Tomáš

#117 Re:

2016-01-29 09:03:24

#107: -  

Jasně, jen s tím rozdílem, že já nejsem odmalička masírován propagandou o své náboženské jedinečnosti a nadřazenosti a pokud by mi šlo o kejhák, svorně bych přijal kulturu země, do které přijíždím a byl bych vděčný za záchranu života a podle toho bych se tak choval a sekal latinu, jenže tohle oni nedělají. Nesou sem svoje zvyky a víru, tedy to, před čím utíkají. Přijal bych je pouze pod podmínkou, že se vzdají islámu, který do Evropy nepatří – neb právě ten je příčinou všech problémů v jejich zemi. Pakliže jim je ale víra milejší než život a vzdát se ho odmítnou, tak nemá smysl je zachraňovat. Nejsem přeci povinen zachraňovat život někomu, kdo si jej sám neváží, to je naprostá debilita. Konečně si vy humanisté sundejte růžové brýle a začněte uvažovat realisticky, domýšlet následky svých neuvážených rozhodnutí, dokud je čas.