Petice za odvolání ředitelky ZŠ Jílové, Mgr. Markéty Kácové

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

2015-11-12 09:25

Měl jsem dvakrate rozhovor s paní ředitelkou, i když děti nemám. Jednalo se o nepořádek okolo školy na sídlišti a ohledně školy na náměstí,kde se ráno děti perou a někteří slabším ubližují. Psno ředitelka je velká alibistka,která mi sdělila, ze to není v její kompetenci a ze má na to lidi.hlavně chtěla vědět,kdo jsem - skoro detailní popis protože jsem ss ní mluvil po telefonu. Osobní setkání nepřicházelo v úvahu...... A pokud vim,mela být již dávno odvolána na doporucení školského úřadu,nebo se pletu????

Odpovědi

M.Bernard

#2 Re:

2015-11-12 10:12:28

#1: -  

Za své výsledky a vedení školy, ne že jenom odvolána, ale vůbec se tam neměla dostat. Ovšem lidská vyšší moc, rozhodla jinak.

Jiří Peterka

#3 Re:

2015-11-12 12:27:43

#1: -  

Dobrý den,

měla být dávno Radou města odvolána na základě hlasování 5:1 Školské rady, která své stanovisko předložila Radě města Jílového již v roce 2013 z rukou Mgr. Krabcové. Tehdy se hlasovalo na základě protokolu, který jasně hovořil o tom, že si ředitelka i její zástupce (kterého si s sebou vzala z Benešova nad Ploučnicí) neoprávněně vypláceli penízky (u jiné náhodně kontrolované učitelky se toto nevyskytovalo). Rada města si tímto dokumentem Školské rady vytřela zadnici. Tehdy totiž opět zasáhl starosta svým názorem že "neoprávněně vyplacené peníze budou vráceny, tudíž nikomu žádná újma nevznikla"........ Tudíž náš starostovský samosoudce, který zároveň doslova postavil na hlavu doporučení odborné komise na vhodnost kandidátů, zaúřadoval svým názorem hned dvakrát. Jako prní obrátil pořadí konkursu (původní pořadí vhodnosti uchazečů bylo Zibner, Justová, Kácová.......on jako první navrhl Kácová, Justová Zibner), podruhé když si vedení ZŠ neoprávněně vyplácelo peníze ve svůj prospěch (prospěch ředitelky a jejího zástupce)......Policie ČR to však vidí jinak a nechá to posoudit soud. Ctím presumpci neviny, nicméně jako starosta bych toto "zařízl" již ve fázi pokusu a ředitelku odvolal. Notabene na doporučení Školské rady, díky závěrům z protokolu ČŠI. Ale v Jílovém jak vidno může být všechno naprosto otočené, obrácené a nestandardní.....

Hezký den. Jiří Peterka