Požadujeme prošetření vyučovacích metod učitelky Petry Štěpánové

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#539 Re: Re: Re:

2016-02-29 11:06

#527: - Re: Re:  

 Výzbroj je hodně relevantní. V době války nebyl vyzbrojený nikdo krom Německa, které zbrojilo celá 30. léta, (a od hoho získali peníze?) Polsko mělo jen pár funkčních tanku a letadel, ale na vsemi zrazene a pokorene ceskoslovensko to stacilo.(jak ubohe od Polsksu, to stejne nam udelali v roce 68. )Zbytek polske techniky poháněl kůň. Ani ta protipancerova puška, se tou se polsko chlubilo nemohlo němce zastavit.  stejně tak. Francie se spoléhala na Mnichov a Mažinotovu linii. Její technika nemohla Německu konkurovat, třeba zastaralý tank Peugeot z pvni světové. Proto byla Francie poražena tak brzy a kapitulaci podepisovala ve stejném vlaku jako nechala v roce 1918 píšeš podepsat Německo. Anglie prezbrojila letectvo a umístila radarové systémy na poslední chvíli. Po válce se kvůli tomu dostala do vážné finanční krize.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#541 Re: Re: Re: Re:

2016-02-29 11:11:52

#539: - Re: Re: Re:  

Výzbroj je irelevantní pokud jde o politické rozhodování a úzavírání zcela amorálních spojenectví. Pro vedení vályk je pochopitelně velmi relevantní.

Mimochodem koně jako logistický prostředek (ne jako bojové jezdectvo) používali Němci i Rusové nejméně poloviny WWII.

Kat

#546 Re: Re: Re: Re:

2016-02-29 11:22:57

#539: - Re: Re: Re:  

 Ale kdepak , v době zářijové okupace , byla naše armáda co se týče výzbrojí srovnatelná s německý Wermachtem , v něčem toho měla méně , ale v něčem i více ,  každý druhý neměc by jel ve dřevě domů o tom nepochybujte a navíc morálka naší armády byla napřekonatelná v tom období .