MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#76114 Re: Re: To přijde soudruha Bureše alias Babiše velmi draho....

2016-03-15 21:59

#76107: - Re: To přijde soudruha Bureše alias Babiše velmi draho.... 

 Babiš vůbec nepochopil, co se s příjetím jednoho ze základních zákonů demokracie - tedy zákona o státní službě změnilo. Nedošlo mu, že úředník v situaci, kdy jej politik nemůže nijak krýt bude volit raději hození politika do jeho vlastních exkrementů než, aby za něj nasazoval krk a kryl jeho všivárny. 

Babiš je idiot, jestli si myslí, že se v současné situace zbaví jakéhokoliv úředníka s praxí ve státní správě. Zákon nově mezi úředníka a politika (politické náměskty) postavil soud a to v podstatě automaticky. 

Ústava stanoví naprosto jasně, že výkon státní moci lze realizovat jen a pouze podle zákona, žádná jiná možnost neexistuje, ale existovala, dokud nebyl zákon o státní službě, mohl politik úředníka krýt a mohl jej také libovolně ničit. To nově není možné, úředník se dnes tedy "bojí" jediné věci, že už nikdy nebude moci pracovat ve státní správě, pokud se dopustí trestného činu či porušení zákona v takové úrovni, že bude za takovou věc moci být postižen, proto také úředníci vlastně okamžitě začali o celé věci intenzivně komunikovat, hned jak dostali upozornění od úředníků z Bruselu. 

Výše uvedené dokládá, že Babiš je opravdu jen komuistický idiot, který vůbec netuší, jak funguje demokracie. 

Skutečně platí, že v podstatě sebeblbější zákon, který do sporů mezi úředníkem a politikem zapojuje soud je vlastně obrovským přínosem pro demokracii, neboť soud vždy musí posuzovat zákonnost jednání všech, kteří se na výkonu státní moci podílí, tedy jak úředníků tak i politiků, přičemž platí jak možnost, že to celé skončí až u Ústavního soudu nebo u soudů v EU. Věc je velmi vážná, tak jednoduché větě z Ústavy se nyní dostává vážnosti, kterou měla mít už v době obnovení demokratické Ústavy, KGBáci Klaus a Zeman tomu ale celou svou politickou mocí bránili.

(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#76123 Re: Re: Re: To přijde soudruha Bureše alias Babiše velmi draho....

2016-03-15 22:31:49

#76114: - Re: Re: To přijde soudruha Bureše alias Babiše velmi draho.... 

 otazka je, jak daleko ma Zeman Ustavni soud pod kontrolou (pod kontrolou ruskych struktur v CR).

V pristich dnech uvidime, jak intenzivne bude Zeman lobovat ve prospech Babise, nebo zda ho jednoduse pusti. Pro zemana dost oskliva situace. Jeste uvidime co ten treti v parte, Klaus udela za manevr.