MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#81420

2016-05-03 11:20

ŠOK: Ukrajinský poslanec označil vraždění v Oděse za národní svátek!


Poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny z Radikální strany Igor Mosijčuk označil druhé výročí tragických událostí v Oděse, kdy bylo upáleno několik desítek lidí, „velkým národním svátkem".

 
 
3.květen 2016 - 12:05

„Přijde čas a 2. května se stane státním svátkem, vždyť právě před dvěma lety Ukrajinci získali první významné vítězství v současné národně osvobozenecké válce," napsal politik na své stránce na Facebooku.

Zdůraznil, že se poprvé dalo ruskému agresorovi „do zubů“. „A ukrajinský triumf v Oděse byl začátkem konce ideologie ruského světa.“

Podle něj bude tento den „zapsán zlatým písmem do moderních ukrajinských dějin".


Tragédie se odehrála Oděse před dvěma lety. Fotbaloví „ultras" a zastánci „euromajdanu" vyvolali konfrontaci s aktivisty „antimajdanu". Následně byli aktivisté zatlačeni do Domu odborů, který byl zaházen tzv molotovovými koktejly a vypukl požár. Bylo zabito celkem 48 lidí. Ale například podle expremiéra Ukrajiny Mykoly Azarova, který se odkazuje na historika A. Ivankina, bylo zabito vice než 300 lidí. Dodnes je tato děsivá událost dostatečně nevyšetřena za zcela strnulého nezájmu západních demokratických států.

Pro civilizovaný svět je varováním, když se zástupce parlamentu země, která údajně směřuje  do Evropy, vyjadřuje oslavně k masovému vraždění. Je rovněž namístě i pochybnost, že by byl tento názor u ukrajinské politické elity ojedinělý.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#81423 Re: Bulvár je k pobavení, ne abyste těm blábolům z PL věřil...

2016-05-03 11:30:43

#81420: -  

 ....nebo snad věříte blábolům z Rytmu života? Netvrařte se, že jste větší idiot, než Miloš Zeman.