MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Hrdinná Rudá armáda, náš osvoboditel!
Nepřihlášený uživatel

#81872 Skopčáci jsou srabácká hovna

2016-05-07 21:10

Kniha Stalingradské protokoly německého historika přišla s přelomovými, nikdy nezveřejněnými svědectvími sovětských vojáků z nejkrvavější bitvy 2. světové války. Ruské autority je tajily 70 let. Je to mrazivé čtení.

Historikové věří, že kniha historika Jochena Hellbecka úplně změní pohled světa na šestiměsíční bitvu u Stalingradu, která mezi lety 1942 a 1943 stála život více než milion lidí a navždy zničila Hitlerovu ambici kolonizovat Sovětský svaz.
 

Profesor Hellbeck získal přístup k téměř 10 000 stranám dokumentů v historických archívech ruské akademie věd a tvrdí, že rozhovory s vojáky zcela boří mýtus, že Rudá armáda bojovala jen z donucení a že na 13 000 vojáků bylo popraveno pro zbabělost. Podle něj jich bylo méně než 300.
 

Kniha také přináší brutální detaily o rozkladu německé 6. armády, pokořitelů Francie a Polska, která byla v ruinách města v mínus 40 odsouzena ke kanibalismu. Bitva skončila 31. ledna 1943, kdy polní maršál Friedrich Paulus neuposlechl Hitlerův rozkaz, aby se zastřelil, a vzdal se.
 

První se k němu dostal plukovník Leonid Vinokur a jeho vzpomínky byly nyní vůbec poprvé publikovány. "Když jsem vešel, Paulus ležel na posteli v kabátu a čepici. Byl celý zarostlý a vypadal, že úplně ztratil veškerou odvahu.“

Zdroj: Oficiální zdrojKniha stalingradské protokoly podle historiků přináší přelomová fakta

 

A major Anatolij Zoldatov dodává: "Špíny a lidských výkalů tam byla metrová vrstva. Neuvěřitelně to tam páchlo.“

 

"Mohli se snadno zastřelit,“ zní potom svědectví generála Ivana Burmakova. "Ale Paulus a jeho lidi na to neměli. Báli se zemřít. Byli to takoví zbabělci.“

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#81882 Re: Skopčáci jsou srabácká hovna

2016-05-08 05:30:20

#81872: Hrdinná Rudá armáda, náš osvoboditel! - Skopčáci jsou srabácká hovna 

 Teď je otázka, jestli "necitujete" jako soudruzi Miloše Zeman a Ovčáček, kteří jsou schopni z vrcholného demokratického textu udělat oblibu v totalitních ideologiích.  Tedy jestli jste si celý smysl vašich "citací" nevymyslel :-)  a tedy to není standardní ruská propaganda parazitující na nějakém skutečném autorovi, jak se velmi často stává :-). Váš "příspěvek" vypadá jako překlad z ruské trollí propagadny a jediné, co je v něm možná pravda je jméno autora :-). 

 


Nepřihlášený uživatel

#81884 Re: Skopčáci jsou srabácká hovna

2016-05-08 06:36:38

#81872: Hrdinná Rudá armáda, náš osvoboditel! - Skopčáci jsou srabácká hovna 

 Tedy vy jste si to celé vlastně vymyslel. 

Neue Erkenntnisse

 

Die vom Jochen Hellbeck vorgelegten Interviews zeichnen sich durch eine zuverlässige Übersetzung aus. Die Absicht des Autors, die Gesamtheit der erhaltenen Text in deutscher Sprache zu edieren, verspricht jedoch kaum neuere Erkenntnisse über den Verlauf der Kampfhandlungen, zumal die militärische Strategie der deutschen Führung von der internationalen Forschung eingehend untersucht worden ist, und ebenso wenig über die Mentalität der sowjetischen Soldaten.

Es steht auf einem andern Blatt, dass die Eitelkeit und Hybris der beiden Diktatoren die normalen Kriterien der Kriegführung außer Kraft gesetzt und der Eskalation des Verbrechens freien Raum gegeben hat.