MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Ukrajince v ČR nechceme!

#81927

2016-05-09 04:48

Ukrajinský spisovatel: Naši migranti musí způsobit problém pro EU!


Ukrajina by měla vytvářet problémy Evropské unii, aby se k ní připojila, prohlásil ukrajinský spisovatel Jurij Andruchovyč v rozhovoru pro televizní kanál "112 Ukrajina".

 
9.květen 2016 - 06:41

Podle něj si Ukrajinci musí počkat na zavedení bezvízového režimu s EU a „masově vyjet".

„Tak, aby ukrajinští migranti vytvořili skutečný problém pro EU.  Aby to byly stovky tisíc Ukrajinců. A pak nás pozvou do EU..." řekl Andruchovyč.

Řekl, že právě tímto způsobem se umožnil Portugalsku vstup do Evropské unie. „V roce 1993 Evropská komise rozhodla: aby ochránila Belgii, Holandsko a Německo před přílivem Portugalců, je lepší aby vstoupili do EU,“ argumentoval.

„A tehdy se opravdu staneme tématem. Budou mluvit nejen o syrských či afghánských uprchlících, ale i budou hovořit o ukrajinských nelegálech, migrujících pracovnících, kterých bude stále více, a budou řešit tento problém," zdůraznil spisovatel.


Evropská komise 20. dubna navrhla zavést bezvízový režim pro občany Ukrajiny, tuto iniciativu by měla zvážit Evropský parlament a Rada EU. V Kyjevě se očekává zrušení víz již v roce 2016. K tomu se od  Ukrajiny požaduje posílit boj proti korupci, reformy na hranicích a zavést doklady totožnosti podle evropského modelu ve formě biometrického průkazu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#81930 Re: Na Ukrajině jsou stále minimálně stovky soch leninů a podobné komunistické pakáže....

2016-05-09 04:51:16

#81927: Ukrajince v ČR nechceme! -  

 .....aby tam nebyli činné zpravodajské služby rusákova :-). 

Nemůžete také každý blábol z bulváru PL brát vážně, horory píší pro Ovčáčka a perverzi příší pro Zemana, co jste napsal je tak trochu oboje.