Petice za celostátní referendum o vystoupení České republiky z EU

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#63 Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace?

2016-06-16 22:26

#53: Dan Mach - Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace? 

Nepovažoval jsem vaše texty za natolik zajímavé, abych je četl. Nicméně na otázky v závěru odpověď pošlu.

Své informace čerpám z veřejně dostupných projevů unijních lídrů, třaskavé do směsi hlupáků a gangsterů.  

Nebojuji, zkoumám. Pokud se týče vašeho státu, je mi zcela lhostejný.  Co se týče České republiky, měla by využívat britský volební systém. Protože to vede k optimálním rozhodnutím.  Jde o jediný způsob, jak nepěstovat kocourkov. Tj. ve dlouhodobém horizontu rozhodovat ve veřejných věcech správně, a nečinit kontraproduktivní rozhodnutí.

Za své názory nemám důvod se stydět.  Nemám jen zájem o jakékoliv tahanice. Ani s gangstery, ani s hlupáky. Víte proč? Dodávalo by jim to legitimitu, a to je to poslední, co jsem jim ochoten přihrát. 

Odpovědi

Dan Mach

#65 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace?

2016-06-17 15:35:26

#63: - Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace? 

Píšete : Pokud se týče vašeho státu, je mi zcela lhostejný.

Proč sem tedy do této diskuse vstupujete, když nejste od nás. Mně a mnoha dalším náš stát lhostejný není. A je důležité být v EU a dalších demokratických strukturách, abychom se nedostali zpět do hledáčku Ruska, které v současnosti vede minimálně dva válečné konflikty a další se snaží vyprovokovat. V tomto směru je naším strategickým zájmem členství v EU. A tento svůj názor budu veřejně projevovat kdekoli k tomu bude šance.

Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace?

2016-06-22 21:44:39

#63: - Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace? 

Poslanci švýcarského Federálního shromáždění pracují na jiném principu. Setkávají se čtyřikrát ročně na tři týdny a - což je důležité - ponechávají si svá občanská povolání. Poslanecké platy nejsou velké a jsou vázány na skutečnou dobu strávenou na parlamentních jednáních. Švýcarští poslanci nemají ani nárok na placené asistenty, neboť tento návrh byl odmítnut referendem v roce 1992.

Výsledek? Švýcarský parlament má omezené časové i personální možnosti. Díky tomu není velkosériovou výrobnou zákonů všelijakých kvalit. Zákonodárci si dávají dobrý pozor na kvalitu, neboť volební systém je sice poměrný, ale voliči mají možnost velmi významně pracovat s preferenčními hlasy (na rozdíl od českého systému, který sice také zná kroužkování, ale ve velmi omezeném rozsahu.)