MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#84846 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdyby to bylo jen potupné, ještě by to nebyla taková tragedie...

2016-06-18 22:14

#84831: - Re: Re: Re: Re: Re: Kdyby to bylo jen potupné, ještě by to nebyla taková tragedie... 

 O USA a jeho probuzerantském přívěseku ve formě konglomerátu vedeném psychopaty a buznami pod názvem Evropská unie se tady tedy snažíte tvrdit, že pouze tito jsou jedinnými původci a nesiteli veškerého pokroku? Zajímavé. Při tom střelný prach nebo i papír byl vynalezen v oné vámi zatracované Číně. Oni vámi vysmívaní Rusové dokáží vyrábět stroje co vyletěli do kosmu jako první i jaderné zbraně. Co dokázali vymyslet a stvořit intelektuálové z pražské kavárny? Myslím že sami o sobě nevymyslí ani hovno, jenom popouškují prozápadní propagandu, ale sami si nejspíš nazašijí ani blbý knoflík. Z celé ústavy lidských práv vás vy kryplové nezajímá žádné jiné právo, než ochrana práva na soukromé vlastnictví čehokoli, co lze zkoupit. Kdyby šlo do osobního vlastnictví dnes zkoupit člověka, zřejmě by jste to také zarputile prospěchářsky podporovali. 

 

 

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#84850 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdyby to bylo jen potupné, ještě by to nebyla taková tragedie...

2016-06-19 09:38:33

#84846: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdyby to bylo jen potupné, ještě by to nebyla taková tragedie... 

 Vaše otázka byla, o jaké kultuře mluvím dnes, nikoliv před tisíci lety v Číně. V Rusku se po komunistickém převratu o kultuře mluvit opravdu nedá, komunisté neznají pojem kultury a morálky, proto také mají nevzdělanou populaci, neboť vzdělání je soulad znalostí, kultury a morálky. Komunistické rusko technologie kradlo (a je tomu tak dosud) není schopno technologie vyvíjet, příčina je v oné nevzdělanosti. 

I v CCCP byli ostrůvky kulturních, mravných a vzdělaných lidí, ale společnost jako celek byla a je komunismem devastována. Čas od času se objeví dobrý houslista, klavírista, spisovatel, básník i vědec ale elity nespollupracují nemají směr, proto Putin vytváří zdání nepřátel a ohrožení - stejně tak to dělal Hitler.  Bulkakov a jeho Mistr a markétka nebo Solženicinovo Souostroví gulag jsou bez nejmenších pochybností mistrovské díla, ale Bulgakov vyrůstal v carském Rusku a právě Mistr a markétka je reflexí komunistického převratu. 

Dnes je jednoznačné, že technický, kulturní, umělecký, politický rozvoj, je v euro-atlantické civilizaci, která je schopna aniž by jí kdokoliv z "vnějšku" organizoval pracovat velmi dobře společně na obrovských projektech, kterým logicky stát se 150 mil. obyvatel nemůže aní ve snu konkoruvat i kdyby byl benzinovnou pumpou pro celý svět. Nevygeneruje intelektuální elity v dostatečném počtu a navíc z Ruska elity (nejen finanční) masivně emigrují. 

Důvodem, proč euro-atlantická civilizace se masivně rozvíjí je spojen s tím, že veřejný prostor spravuje nekonfliktně, negeneruje konflikty a pokud není v ohrožení totaitou, je vnějškově neagresivní. Pramení to ze sebevědomí a i potvrzeného stavu, že správa veřejného prostoru, kterou realizuje je správná. 

Vaše představa, že totalita je lepší než demokracie, je sice cosi, co jistě můžete promýšlet, ale vaše argumenty pro to, jsou vlastně výmysly a neznalosti, je to typicky komunistký (totalitní) myšlení. Marx, Engels a Lenin nebyli vědci, argumenty si vymýšleli a po zkušnosti s gulagy, Rudými Kméry či Čínou, Sevrení Koreou je možné především Lenina charakterizovat jako děsivého zločince.