MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#84854

2016-06-19 10:11

Díky hanebné, agresivní a zločinné politice USA jsou státy jako Afghánistán, Libye a Irák státy jen na mapě. Ve skutečnosti neexistují. Jedná se o zničené a rozvrácené státní útvary, ve kterých proamerické loutkové vlády ovládají pouze hlavní města, kde na zbytku území probíhají občanské války, neexistuje sociální systém atd. Libye byla kdysi nejbohatším africkým státem, s HDP na obyvatele srovnatelným s Evropou. V Libyi i Iráku existoval průmysl, funkční sociální systém, zdravotnictví a školství. Dnes? USA vtrhli do Iráku v roce 2003 a do dnešního dne přišlo v Iráku o život na milion lidí. Jeden milion lidí - nebýt toho, že někdo ve vzdáleném Washingtonu ukázal na mapu Iráku a řekl "sem vlítneme", tak tito lidé mohli dosud prožívat své životy.

Bašár Asad má v Sýrii drtivou podporu místních obyvatel, na osvobozeném území lidé vítají syrskou armádu s nadšením a radují se z vítězství nad tzv. umírněnou opozicí podporovanou USA. V českých sdělovacích prostředcích se tyto záběry samozřejmě neukazují. Sekulární vláda v Damašku je podle EU a USA špatná a Bašár Asad je diktátor. My máme jiné kamarády - Saudská Arábie, Katar, Kuvajt - tam je dle nás vše OK. Tamní středověcí absolutističtí vládci kamarádí s USA, tam je vše v pořádku.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#84858 Re: Je komunisticko - nacistickou propagandou tvrdit, že .....

2016-06-19 11:00:49

#84854: -  

 .....demokracie je příčinou rozvratu, když demokratické země naprosto evidentně spravují veřejný prostor ku prospěchu svých obyvatel a totality ku prospěchu velmi podivných skupin napojených na totatlity.  Na tom se jistě v klidu shodneme. 

Tedy představa, že demokracie jsou příčinou chaosu v části arabského světa je absurdní.