MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#84976

2016-06-20 18:07

Do Rakouska přijeli k lékařskému ošetření čtyři bojovníci ukrajinského praporu Azov, píše Der Standard. Deník je očividně zaskočen, že se jedná o neonacisty.

 

Ilustrační foto

 

20.červen 2016 - 20:02

 

 

Zároveň jeden z nich přišel v tričku s portrétem italského diktátora Benita Mussoliniho. Tento incident rozhněval ruskou ambasádou ve Vídni a jeho spolupracovníci zahájili mediální kampaň proti pobytu příslušníků neofašistické vojenské skupiny v zemi, uvedl tisk.

 

Na své facebookové stránce velvyslanectví Ukrajiny ve Vídni zveřejnilo obrázky s neonacistou označili je za„vojáky, kteří chrání Ukrajinu před ruskou agresí",poznamenává autor článku na Der Standard Fabian Schmid. Na fotce je současný ukrajinský velvyslanec Alexander Szczerba obklopen čtyřmi muži, z nichž jeden se jmenuje Eugene C.

 

Peníze pro rehabilitaci poskytla „Mezinárodní asociace pro podporu Ukrajiny", pokračuje vydání. Organizace uvedla, že financování jde „humanitárními kanály". Na fotkách z Burgenlandu má Eugene na sobě tričko značky Svastone, které nosí ultranacionalisti. Ta zobrazuje italského diktátora Benita Mussoliniho. V praporu Azov se také používají národně socialistické symboly SS: wolfsangel, Černé slunce, a runy a hákové kříže.

 

Cílem bojovníků je „přivést svět k vítězství bílé rasy v posledním křížovém tažení," řekl vůdce praporu Andrej Biletski v rozhovoru s deníkem Telegraph (mimochodem přítel českého europoslance Jaromíra Štětiny - pozn red.). Jeden z jeho důvěrníků to vyjádřil takto: „Máme dva nepřátele – Evropskou unii a Rusko, ale nejprve se budeme zabývat proruskými separatisty."

 

Neonacisté Azova cvičí už šestileté děti střílet ze samopalů! 

 

Na dotaz Der Standard potvrdilo Ministerstvo zahraničních věcí Rakouska, že do Burgenlandu skutečně přijeli „čtyři zranění ukrajinští vojáci". Pobudou od 1. až do 20. června" a náklady na léčbu „přijala ukrajinská nevládní organizace".Radikálněpravicovými názory jednoho z bojovníků se ministerstvo nezatěžovalo. „Prapor Azov se stal součástí ukrajinské Národní gardy, a podle našich informací, nezahrnuje členy pravicových názorů nebo s rejstříkem trestů," uvedlo ministerstvo zahraničí.

 

Zaměstnanci ruského velvyslanectví ve Vídni „nemohli uvěřit svým očím", když uviděli fotky bojovníku Azova, píše Der Standard. V sociálních sítích zahájili kampaň proti pobytu neofašistických příslušníků praporu v Rakousku. Sám deník připomíná, že americká Sněmovna reprezentantů vyjmula Azov z přípravy amerických instruktorů ukrajinské armády, právě kvůli je neonacistickým projevům.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#85008 Re:

2016-06-20 19:54:56

#84976: -  

 Hoax