MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#87025 Re:

2016-07-09 06:52

#87023: Havloidní mafie -  

 OKD není nic jiného než verze 2.0 "privatizace" MUS 28.7.1999 Milošem Zemanem oposmluvně kupčícím s Václavem Klausem. 

Tedy pokud se bude šetřit OKD, bude se logicky v ČR také šetřit i MUS, byť tam je vše vlastně již jasné, neb 14 mld. hotovosti na rekultivace má nyní švýcarská vláda. Miloš je tehdy "prodal" za 650 mil. a přidal k tomu za miliardy stroje a za desítky miliard uhlí. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#87140 Re: Re:

2016-07-10 14:37:38

#87025: - Re:  

 

Mostecká uhelná

V případě Mostecké uhelné společnosti (MUS) český stát přišel o kontrolu nad podnikem na památné valné hromadě 25. dubna 1998, která se konala ve Svinčicích u Mostu. V České republice právě vládl kabinet Josefa Tošovského, v němž sedělo pět ministrů za ODS, tři za lidovce a tři za ODA. Role sociální demokracie v kauze Mostecké uhelné společnosti nadešla až o rok později.

V dokumentu, který vznikl (těsně před inkriminovanou valnou hromadou) na Fondu národního majetku (FNM) tehdejší předseda fondu Roman Češka a člen výkonného výboru FNM Jaroslav Borák přesně popisují situaci v MUS a způsob, jakým byly státní doly tunelovány. Češka a Borák o dění kolem strategických dolů informovali ministra financí Ivana Pilipa, šéfa resortu průmyslu a obchodu Karla Kühnla a orgány činné v trestním řízení. V dokumentu se píše: „Cílem je změna představenstva a dozorčí rady, ve kterých bude posíleno postavení akcionářů proti managementu a umožněna změna ve vlastnictví společnosti"

KDE JE V TOM ZEMAN ?.