MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#88066 Re: Re: Re: Re: Re: Kdy referendum vygeneruje extrém?

2016-07-18 17:29

#88051: - Re: Re: Re: Re: Kdy referendum vygeneruje extrém?  

 Přímá demokracie existuje ve Švícarsku. Tedy podle vás vládne ve Švícařích vlastně přesně co? Komunismus a nebo nacismus?  Když tedy tak rád slovíčkaříte, tedy lze napsat tohle: Posoudí to řadoví běžní občané, kteří nejsou tak právnicky mazaní, ale v lecčems daleko moudřejší. Právě dopad rozhodnutí elit, ve státě s přímou demokracií, má přímou bezprostžední odezvu v celé společnosti a společnost sobecká rozhodnutí elitářů oněm elitářům okamžitě spočítá. Zdá se vám to snad totalitářské? To jste tedy dost podivným demokratem.

Sláva přímé demokracii. Hamba elitářským parazitům.

 

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#88090 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdy referendum vygeneruje extrém?

2016-07-19 06:37:59

#88066: - Re: Re: Re: Re: Re: Kdy referendum vygeneruje extrém?  

 Přesně jak jsem psal, brexit by ve Švýcarsku byl neplatný, neboť hlavní heslo brexitu bylo lživé, týkalo se mil. liber týdně, které odvádí vláda a které by bylo možné použít na něco jiného - konkrétně v hesle brexitu na zdravotnictví. Je to nesmysl, neboť z onoho 1 % rozpočtu země se 0,79 % rozpočtu země opět vrací zpět do GB. Tedy heslo bylo nejen zavádějící, ale vyloženě manipulativní - viz. miliardy do zdravotnictví. 

Tedy Švýcarsko je skoro dobrý příklad, podstata je, že se tam drtivá většina věcí rozhoduje standardně v parlamentech a zastupitelstvech na všech úrovních a jen naprostá minorita referendy u kterých je pečlivě zajištěno, aby nedošlo k tomu, co se stalo zde, aby výsledkem byl extrém. Např. ve volbě zvolen extrémista, lhář, manipulátor, porušovatel volebního zákona Mioše Zemana či rozutečení se brexit "politiků" (možná ruských trollů) do všech světových stran hned po referendu.