MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#88926

2016-07-24 11:58

Aneb ruské "přesné" bomby naváděné výpočtem bodu shozu v akci? 

Nálety v syrském Halabu zasáhly
čtyři nemocnice a jednu krevní banku

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#88928 Re: Ale hovno, ty islamistickej lhari!

2016-07-24 12:02:09

#88926: -  

 

 

„Krvavý masakr“: Sýrie se odvolává k OSN, poté, co francouzské a americké nálety „zabily více než 140 civilistů“

Sýrie požaduje, aby OSN podnikla patřičné kroky, poté, co francouzská válečná letadla údajně zabila více než 120 civilistů během úterních náletů poblíž turecko-syrské hranice. To se stalo jen den poté, co americký vzdušné síly údajně zabily dalších 20 civilistů v Manbidži.

Syrský ministr zahraničí poslal dopis generálnímu tajemníkovi OSN a předsedovi Rady bezpečnosti OSN, kteří jsou v současné době v Japonsku.

Damašek chce, aby se organizace podívala na zvěrstva spáchané Francií, která je členem Amerikou vedené mezinárodní koalice po útoku na vesnici Toukhan Al-Kubra ležící poblíž turecko-syrské hranice a město Manbidž.

„Francouzská neospravedlnitelná agrese si vyžádala životy více než 120 civilistů, většina z nich jsou děti, ženy a starší osoby, a desítky zraněných občanů, většina z nich jsou také ženy a děti, uvádí zpráva a dodává, že osud dalších civilistů, kteří jsou stále pod troskami není znám,“ napsalo syrské ministerstvo zahraničí, které citovala Syrská arabská tisková agentura.

Masová smrt v Toukhan Al-Kubra přišla jen den poté, co americká válečná letadla zabila asi 20 lidí, zejména žen a dětí, zatímco mnoho dalších bylo zraněno v okolí Manbidž, tvrdí syrské ministerstvo zahraničí.

„Vláda Syrské arabské republiky odsuzuje, jak nejsilněji může, dva krvavé masakry spáchané francouzskými a americkými válečnými letadly a ty, kteří jsou přidruženi k takzvané mezinárodní koalici, která posílá své rakety a bomby na civilisty místo, aby je směrovala do teroristických gangů. Sýrie také potvrzuje, že ti, kteří chtějí vážně bojovat proti terorismu, tak by měli koordinovat svou činnost se syrskou vládou a armádou,“ dodalo ministerstvo.

Syrské ministerstvo zahraničí v dopise dodalo, že odsuzuje pokračující podporu ze strany USA, Francie, Saúdské Arábie, Velké Británie a Kataru teroristickým organizacím, jako je Fronta an-Nusrá a Jaish al-Islam, a to navzdory tomu, že tyto skupiny mají jasné vazby na Islámský stát a Al-Kájdu.

Watchdog lidských práv Amnesty International také odsoudila koalici vedenou USA s tím, že je třeba udělat více, aby se zabránilo smrti civilistů.

„Každý odpovědný za porušování mezinárodního humanitárního práva musí být postaven před soud a oběti a jejich rodiny by měly získat plnou náhradu,“ uvedla prozatímní ředitelka Amnesty Internacional na Středním východě Magdalena Mughrabi, kterou citovala agentura Reuters.

Mluvčí amerického ministerstva obrany tvrdí, že si je vědom zpráv o ztrátech na civilních životech v Sýrii.

„Jsme si vědomi nedávných zpráv o civilních obětech v blízkosti Manbidž v Sýrii. Jako u každého tvrzení, které dostáváme, vyhodnotíme všechny informace, které o incidentu máme,“ uvedl Matthew Allen ve svém prohlášení.

„Musíme přijmout veškerá opatření při procesech cílení, abychom se vyhnuli nebo minimalizovali civilní ztráty či vedlejší škody a abychom jednali v souladu s principy zákona o ozbrojeném konfliktu,“ dodal.

Amerikou vedená koalice poskytovala vzdušnou podporu povstaleckým skupinám Syrské arabské koalice, která je zapojena do těžkých bojů v okolí města Manbidž, v současné době pod kontrolou Islámského státu.

Teroristická skupina má město pod kontrolou od roku 2014.

V rozhovoru s NBC News minulý týden, syrský prezident Bašár Asad prohlásil, že USA nemají zájem porazit teroristy v Sýrii, ale chtějí je ve skutečnosti „kontrolovat a využívat“.

„Skutečnost nám říká, že od začátku amerických náletů se terorismus rozšiřuje a převažuje,“ řekl syrský prezident kanálu a upřesnil, že „v průběhu amerických a aliančních náletů, Islámský stát se rozšiřuje a přejímá nové oblasti v Sýrii.“