MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#89189 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-27 18:04

#89188: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 No kvůli okolnosti, že několik lidí vlastní majetek více jak poloviny veškerého majetku všech lidí na planetě, kvůli tomu se  nedávno vysílal i pořad focus V. Moravce právě na toto téma. Že je na oné okolnosti prostě cosi špatně veřejnost oprávněně cítí. Ani já tuto okolnost nepovažuji za zdravou nutnost. Konec konců nedávno se ve Švýcarsku hlasovalo o základním nepodmíněném příjmu. Že k takovému hlasování vůbec došlo je známka toho, že i na západě lidé cítí, že je tu cosi špatně, nemyslíte?

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#89199 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-07-27 19:54:22

#89189: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Nepovažuji to za něco katastrofálního obzvláště, pokud existuje velká skupina aktivních lidí, kteří začínají podnikat a jsou schopni se přesvědčit investory.  

Hlasování ve Švýcarsku byla věc spíše ujišťovací, že je s tamní společností vše ještě v pořádku. Dokonce i kdyby to bylo schváleno, nemělo by to douhého života. 

Navíc se nejedná o "několik lidí" ale o 1 %, což je číslo ze 7,5 mld. číslo přímo gigantické, tedy přesně 75 mil., tedy 7,5 x česká republika.  

Každý kdo něco někdy vlastnil, velmi dobře ví, jak snadné je o to přijít a jak moc se musí snažit, aby majetek rozvíjel a jak moc je to svazující a zavazující, řekl bych tedy, že existující desítky procent těch, kdo nechtějí nic vlastnit, právě proto, aby se o to nemuseli starat.