MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#90770

2016-08-14 19:50

Islám musí opustit temný středověk, říká historik Šebek

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#90773 Re:

2016-08-14 19:55:03

#90770: -  

 Ano celý rozhovor je zajímavý a stojí za přečtení. Titule je nepřesný, neboť paušalizuje, to co pan Šebek vlastně neřekl, neboť na jiném místě jasně objasňuje, že není jen islám středověký, ale islám je rozvrstven stejně jako křesťanství. 

Co je dnes hodně viditelné, je extrémismus na pozadí islámských sekt a tam je potřeba, aby islám sám, toto začal řešit a stejně jako není katolictví k extrémismu katolickému shovívavé, byť Badal je neskutečné hovado a je tolerován, neměl by být ani islám. 


Nepřihlášený uživatel

#90775 Re:

2016-08-14 20:03:00

#90770: -  

 V tomto jsou s Rusáky, komunisty a nácky na stejné lodi nejen proto, že Rusko dnes kombinuje komunismus s nacismem nejen tím, že v Kremlu sedí banda KGBáků a bohužel tím Kreml připomíná Hrad v Praze případně Hrad v Praze tím připomíná Kreml. 

Čeho chtějí islámští teroristé dosáhnout? Mají nějaký jednotný cíl?

Obecný cíl je bojovat proti západním hodnotám, které považují za nepřátelské pro podobu islámu, kterou zastávají. Ale důležité je zopakovat, že džihádismus není celý islám, ale je to pouze politická radikalizace muslimů.

Pokud islám někdo srovnává s nacismem nebo komunismem, jako to udělala Klára Samková, tak by takové srovnání měl dělat pouze s džihádismem. Protože ten má jistě znaky blízké ideologiím, jako je nacismus či komunismus, které někteří politologové označují za politické náboženství.

Hlavním cílem džihádismu je podrýt základy západního stylu života nejen v západních zemích, ale i v muslimských zemích a bojovat i proti muslimům, kteří nevyznávají jejich hodnoty. A dalším cílem, jak se ukázalo, je zbudovat pravý islámský stát, kde by se jejich myšlenky realizovaly.