MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#93545 Re:

2016-10-01 09:40

Vůbec mě nikdy nezajímal a nezajímá žabomyší spor o to, co kdo řekl v jednom nadpisu, ale jaký byl Peroutka vlastně novinář. Evidentně to byl velký novinář s neslavným koncem své kariéry.

V článku „Dynamický život“ (a těch článků nebylo za okupace málo) Peroutka píše oslavné ódy na Hitlera a přebírá věrně floskule nacistické propagandy. Píše, že A. Hitler „mluví jako Němec, myslí jako Němec, jedná jako Němec“. Přebírá i nacistický slogan, že Německo je Hitler a Hitler je Německo. Hitler prý přinesl německému národu „pronikavé úspěchy“ a proto není větší hrdina v německé síni slávy než Hitler. Německý diktátor se stává vůdcem nejen Němců, ale i ostatních národů – tato slova Peroutka adresuje české veřejnosti 26. dubna 1939, v době, kdy už jsme byli okupováni. Říšskoněmeckou státní loajalitu osvědčuje zdůrazněním, že A. Hitler je také „český státní vůdce“.

Pro mě je to typický obrázek i dnešních novinářů, kteří píší tak jak Brusel píská. A tedy musím říct, že Zeman mě v tomhle kontextu vůbec nezajímá. Možná se spelt, je mi to jedno (nikdy mě žádné podobné kauzy nezajímali), ale díky tomu jsem poznal, kde začíná tradice českých Presstitutů.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#93546 Re: Re:

2016-10-01 10:12:38

#93545: - Re:  

 Kdo ví, kolik českých životů měl za války ten obdivovatel fašismu na svědomí! Dnes je to to samé, novináři píši, jak jim redakce nařídí!


Nepřihlášený uživatel

#93547 Re: Re:

2016-10-01 10:18:45

#93545: - Re:  

 ...a nyní slovo do rvačky...dočetl jsem se že jeden příbuzný a to dosti blízký byl za protektorátu ministrem vnitra a spolupracoval s K.H.Frankem,,,tak mám dojem,že o tom vnučka decentně mlčí ale lež má krátké hohy...a jak je vidět mají to asi v rodině