MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#101142 Re: Jestli bylo z projevu Mayové něco opravdu zřejmé.....

2017-01-17 13:40

#101141: - Jestli bylo z projevu Mayové něco opravdu zřejmé..... 

A mně se jeví, že bys je měl jít poučit, oni určitě čekají na tvoje rady všeználku. Ona je premierka VB a oni politici VB, co jsi ty, že si troufáš je kritizovat? Oni se rozhodnou podle svého uvážení a je jim lhostejný co si myslíš ty!

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#101143 Re: Re: Jestli bylo z projevu Mayové něco opravdu zřejmé.....

2017-01-17 14:14:49

#101142: - Re: Jestli bylo z projevu Mayové něco opravdu zřejmé..... 

Vyjádřil jsem svůj názor, jak jsem projev vnímal. Dovedeš-li stručně shrnout projev Mayové, udělej to, rád si to přečtu. 

Dovolím si jen jeden další argument - Mayová dokonce snad několikrát zdůraznila, že jejich právo zůstane synchronní s právem EU, že sdílí stejné hodnoty a chce zachovat jednoduchost výměny zboží, informací a i lidí, byť mluvila, že chtějí z EU jen ty vzdělané (kdo by nechtěl :-/?) a k tomu synchronnost práva potřebují. 

Těžko řící, jestli Skotsko a Severní Irsko neusoudí, že je v takovém případě jednodušší zůstat v EU, neboť sychnronizace práva s EU, bez možnosti diskusí o právu s partnery v EU, účast na přípravě, přístup k informacím o chystaných změnách, zdůvodňování atd., se jeví poněkud komplikovaná, z principu opožděná a tedy pro partnery mnohdy už možná i nezajímavá.   

Dokonce si myslím, že projev vlastně nepřišel s žádnou vizí, pokud si nějakou jasnou vizi po-brexit zaznamenal, případně máš dokonce nějakou vlastní jasnou vizi, jak brexit prospěje alespoň GB, rád si to přečtu, byť mne zajímá především to, jestli byla nějaká jasná vize v projevu Mayové. Separátní TTIP GB a USA v době, kdy Trump vstupuje do Bílého domu se jeví jako absurdita a nikoliv jako prospěch pro GB.