MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#101404 Re: Re: Washington má 660 000 obyvatel....

2017-01-21 18:12

#101401: - Re: Washington má 660 000 obyvatel.... 

 Bohužel je daleko pravděpodobnější, že Trump bude zneuživat úřad, porušovat Ústavu a bude projevovat takovou neschopnost, že to nakonec bude muset předat víceprezidentovi. V politice je časová osa poměrně dlouhá, ale pravděpodobnost, že bude schopen zůstat v Bílém domě do konce volebního období je velmi malá, už proto, že jeho lidi už dnes vyšetřují federální orgány, on sám vede desítky soudních sporů a jeho "nadaci" krerou sám zrušil a přes kterou financoval kampaň také vyšetřují federální orgány. 

Dnes je naprosto zřejmé, že to bude mít opravdu velmi těžké, trefně to řekl pan profesor Lukeš, představil 29 lidí, ale potřebuje jich 660, aby vůbec mohl "něco dělat" (zmohl se na "minimalizaci nákladů" - to je přece samozřejmé, že náklady stát vydává v míře nezbytně nutné). Jestli chce postupovat tímto tempem, tak poslední post obsadí za 2 roky :-). 

Vypadá to, že Donald je především afektovaný trumpeta. Je otázka kdy Pencovi dojde trpělivost s jeho buranství, nekulturností a odbornou neschopností, neboť jestli někdo má v týmu potenci pracovat, pak je to opravdu zatím jen Penc.  

Lukeš: Trump teď bude v Oválné pracovně googlovat, kde je Sýrie a Korea, jeho projev byl banální

Podstatné je i to, že voliči Trumpa neví co chtějí, chtějí "jakousi změnu" kterou si ovšem nedovedou představit, neví co přesně chtějí. Asi chtějí vyšší plat, lepší auto, větší dům, ale jinak vůbec netuší proč to chtějí, k čemu by to bylo dobré a co si např. s vyšším platem počnou.  Je to opravdu šílené. 

Předvedla to bohužel i Hašková, která přitom pracovala přímo s prezidenty USA, doslova říká, že chce "nějakou změnu" kterou není schopna definovat. Je to stejné zoufalství jako brexit. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#101414 Re: Re: Re: Washington má 660 000 obyvatel....

2017-01-21 21:14:16

#101404: - Re: Re: Washington má 660 000 obyvatel.... 

 Kdybys sledoval dostupné informace na netu a ne jen ty tebou vybrané, dozvěděl by ses, že administrativa se bude sestavovat a zapracovávat do května,června než začne naplno fungovat. Ministři budou samozřejmě schváleni tak, jak je navrhnul, to je jen otázka času. Páni senátoři si musejí hrát na vysokou politiku, tak jako u nás, nakonec vše schválí. Vzpomeňme si na grilování komisařů v EU, každý chtěl být důležitý, pak byli komisaři stejně schváleni. Vzpomeňme si jen na Jourovou, jak musela znovu a znovu odpovídat na dotazy, jen aby poslanci EU dokázali, jak jsou důležití. Republikáni mají většinu a nebudou svému prezidentu dělat problémy, jen si pohrají na důležité. Samozřejmě dojde i na soudce nejvyššího soudu atd.

A ten tvůj Lukeš to je kdo?? nějaký profesor? no a? co má být, profesorů máme u nás hromadu, v USA také a můžou si řečnit jak chtějí. Na daném stavu věci nic nezmění, jsou jen profesoři. Další volby budou za 4 roky tak můžou celé 4 roky řečnit. A obávám se, že Trump to tak těžké, jak pořád píšeš, mít nebude, těžší to máš spíš ty sám se sebou, aby ses vyrovnal s danou situací. A měl by sis urychleně srovnat v hlavě, zda chceš pořád neustále napadat prezidenta USA, státu, který je naším spojencem. Zajímavé, že tak nenapadáš prezidenta Turecka, tedy také našeho spojence, kde viditelně a evidentně je jakákoliv demokracie v tahu a kde se pozvolna rozvíjí totalita.