MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#102092

2017-02-01 20:08

Britský parlament posvětil brexit.

Pro vládní návrh hlasovalo 498 zákonodárců proti se jich vyslovilo 114.

Takže doufající kavárně, že se nějak obejde demokratické referendum zase sklaplo, je vidět že v Británii je politická kultura a nikdo si nedovolí jít proti vůli referenda, pokud by to jednou udělali tak by referendum už navždy bylo k ničemu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#102095 Re:

2017-02-01 20:14:57

#102092: -  

 :-) parlament hlavně musí schválit výsledek a to je obrovský problém. Pokud totiž administrativa nezvládne vyjednat smlouvy předtím, než vyprší dvouletá lhůta a Británie by se po dvou letech ocitla naprosto bez smluv mimo EU, nebylo by co schvalovat a to by byl opravdu velmi zásadní problém pro vládu GB. 

Tedy to, že je to dnes schváleno znamená, že zítra vláda musí předložit, jak si to představuje, pokud to nepředloží a nastavene výše uvedený stav, vláda s největší pravděpodobností poruší zákon a to velmi fatálně, tedy tak, že by poškodila zájmy GB a občanů GB. 

Mayové by se sakra ulevilo, kdyby to parlament neschválil, nyní je v děsivé situaci dvouroční lhůty a člověk, který věděl s kým a o čem a jak jednat odešel. Obávám se, že vláda na to byla při jednání parlamentu upozorněna, právě proto, aby se to dostalo do steno záznamů a nemohlo to být následně zpochybněno. 

Parlament totiž nerozhoduje o tom jestli vystoupit - aktivovat vystoupení a rozběhnout dvouletou lhůtu, ale také jak vystoupit, s jakými smlouvami a s jakými důsledky tedy pro občany GB, alespoň tak to vypadá, že rozhodl soud.