MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#102390 Re: Re:

2017-02-10 02:29

#102353: Evropan - Re:  

 Jestli ti to uslo tak na Ukrajine doslo k nasilnemu banderovskemu nacistickemu puci, pri kterem byl odstranen demokraticky zvoleny prorusky prezident, pricemz puciste zacali ruske mensine vyhrozovat a dokonce ji i vyvrazdovat. Neni divu, ze se tato mensina postavila teto samozvane nasilnicke nacisticke junte.

Odpovědi

Evropan

#102391 Re: Re: Re:

2017-02-10 05:48:47

#102390: - Re: Re:  

Na Ukrajině, konkrétně v Kijevě, se konaly demonstrace proti proruskému prezidentovi Janukovyčovi. Janukovyč hodlal spolupracovat s Evropskou unií, nakonec ale smlouvu o spolupráci mezi EU a Ukrajinou v listopadu 2013 odmítl podepsat na nátlak Moskvy, což mezi částí obyvatel a parlamentní opozicí vyvolalo vlnu protestů. Demonstranti tvrdili, že budou protestovat do doby, než se něco nezmění a dokud Janukovyč neodstoupí. Protesty šly až tak daleko, že Janukovyč povolal policejní složky na „protiteroristickou operaci“ proti ozbrojeným protestujícím. Při těchto střetech zemřelo okolo 80 lidí, z toho 13 policistů a 67 demonstrantů. Spekuluje se, že utajení střelci, kteří stříleli do neozbrojených demonstrantů, mluvili rusky a nepatřili k Janukovyčovým policistům. Nikdy se ale nezjistilo, co to bylo za střelce a kdo je poslal. Banderovci by nikdy nemluvili rusky, a pokud se někdy prezentuje, že by stříleli do vlastních lidí, není to moc uvěřitelné. Navíc v té době nedisponovali nejnovějšími ruskými zbraněmi, takže to, že by se za Rusáky vydávali, není pravděpodobné.

V ukrajinském parlamentu jsou zastoupeny strany, která tam byly po následných volbách už neovlivněných Ruskem zvoleny. Ruskou menšinu však nikdo nevyvražďoval. Naopak proruští povstalci na východě začali vyhrožovat Ukrajincům a ti v desetitisících museli emigrovat na západ v rámci hranic své země. To co následovalo, je poměrně známé. Vydírání Ukrajiny ze strany Ruska prostřednictvím pozastavení dodávek plynu, kdy Gazprom (státní ruská firma s přímým putlerovským vlivem) začal účtovat ceny až dvakrát vyšší, než účtuje např. Německu, a vše vyvrcholilo sestřelením malajského letadla ruskou raketou systému Buk vystřelenému z povstaleckého území.

Zastavte okupaci Ukrajiny fašizujícím se Ruskem a vraťte Krym Ukrajině. Spravedlnost musí zvítězit. Mezinárodní terorismus ze strany Ruska není v Evropě přípustný.