MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#102531 Re: Re: V ČR nebyl instalován jediný validní obnovitelný zdroj roky......

2017-02-13 07:54

#102508: - Re: V ČR nebyl instalován jediný validní obnovitelný zdroj roky...... 

 Norsko těží ropu, dokud má ropa vůbec nějakou cenu a má smysl jí těžit. Rozdíl proti Rusům je v tom, že ti žijí v představě, že ropa bude mít hodnotu věčně. Za celou dobu vlády Vládi Iljiče Putina neuděli pro svou zemi vůbec nic, pouze si devastují prostředí a ničí Svět. 

Nic také tvůj příspěvek nemění na stavu, že v ČR nebyl min. od roku 2012 instalován jediný validní obnovitelný zdroj a Německo od té doby nainstalovalo min. 4 temelíny v obnovitelných zdrojích a k tomu další temelín a půl v solárech a to jen v regulované oblasti. 

Na co si to tady tedy hrajeme?

Že postavíme další blok v Temelíně?  Co to je za absurditu, vyrábět palivo do jaderné elektráry, toto palivo pak skladovat tak, aby sklad vydržel 1000 let a k tomu likvidovat jaderně zamořenou poměrně velkou stavbu a vodu z primárního okruhu? 

Vždyť to při pohledu na dnešní dostupné technologie vypadá jako naprosto idiotský nápad.  I kogenerační jednotky na plyn či dokonce na vyrobený plyn mají lepší ekonomiku než další jaderný blok. Natož kombinování různých zdrojů energií od ohřevu vody pomocí naprosto hloupých solárních kolektorů s uskladňováním energii ze solárních panelů do baterií až po jasnou státní koncepci v obnovitelných zdrojích a spolupráci občanů na takové věci, tedy zvyšování produktivity v této oblasti. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#102562 Re: Re: Re: V ČR nebyl instalován jediný validní obnovitelný zdroj roky......

2017-02-13 13:57:10

#102531: - Re: Re: V ČR nebyl instalován jediný validní obnovitelný zdroj roky...... 

 Tvé bláboly nic nemění na pokrytectví Norska, které je jedním z největších znečisťovatelů životního prostředí Evropy.