MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#103554 Re: Re: Re: Re: Re: Kde jsou Rusové se svým "bojem proti IS", který měl skončit už před rokem....

2017-03-01 22:34

#103552: Evropan - Re: Re: Re: Re: Kde jsou Rusové se svým "bojem proti IS", který měl skončit už před rokem.... 

 Myslíš jak CIA cvičila a vyzbrojovala proti SSSR džihádisty, ze kterých vznikla později Al-kajda i IS? Bez toho a bez napadení Iráku a rozvracení Sýrie američany, tedy podporou islámistických teroristů a jejich označováním za umírněnou opozici, by IS nevznikl.

Odpovědi

Evropan

#103563 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kde jsou Rusové se svým "bojem proti IS", který měl skončit už před rokem...

2017-03-02 06:15:30

#103554: - Re: Re: Re: Re: Re: Kde jsou Rusové se svým "bojem proti IS", který měl skončit už před rokem.... 

Myslíš jak CIA cvičila a vyzbrojovala proti SSSR džihádisty, ze kterých vznikla později Al-kajda i IS? Bez toho a bez napadení Iráku a rozvracení Sýrie američany, tedy podporou islámistických teroristů a jejich označováním za umírněnou opozici, by IS nevznikl.

 

Když spolu válčí velmoci na území třetích států, je to vždy špatně. Ale prvotní problém Afghánistánu byla ruská invaze, až pak vyzbrojování džihádistů. Souhlasím, že oboje je problém, ale trvám na tom, že Rusáci v tom konfliktu byli první a za následky mají hlavní odpovědnost.

Američani podporovali v Sýrii tu část opozice, která neměla a nemá přímé vazby na džihádisty. Bohužel tato opozice na tom byla morálně tak špatně, že s poskytnutými zbraněmi moc nebojovali a tyto zbraně se dostaly celkem bez velkého úsilí do vlastnictví Daeš. Ovšem další zbraně teroristé dostávají i od jiných států východní i západní Evropy a není tajemstvím, že na bruselském černém trhu se prodávají i české zbraně. Sýrii rozvrátila především Asádovská diktatura. Bývalý prezident Háfiz nechal zabýt několik desítek tisíc obyvatel Sýrie jen proto, že se odvážili říct svůj názor. Jeho syn Bašár má na svědomí již přes 300 tisíc mrtvých obyvatel Sýrie (tedy daleko více než Daeš nebo-li "islámský stát"). A v tomto ho podporují Rusáci, kteří mají v Sýrii dvě základny. Rusáci se Syřany ovšem nebojují proti Daeš, ale proti bašárovské opozici. To dokazuje opětovné obsazení Palmýry, pouštního města, které by se při nasazení syrské armády s pomocí Rusáků dalo ubránit. Tam ovšem není protibašárovská opozice, takže je Bašárovi i Rusákům ukradené, jestli tam vládnou oni nebo Daeš.

Informační zdroje při popisu boje proti Daeš jen málokdy uvádějí nějaké konkrétní výsledky, kterých by dosáhla bašárova armáda podpořená Rusáky. Ti bojují jen proti Bašárovým odpůrcům. Označují je za muslimské teroristy, radikály a nevím co ještě. V zemi, kde 85% obyvatelstva vyznává islám, je to poměrně jednoduché takto pomluvit všechny, kterým jde hlavně o to, aby za své názory nebyli zabiti. Jediné viditelné výsledky v boji proti Daeš mají Kurdové podporovaní Američany a Turci. Rusáci mají na svědomí tak maximálně nálety, při kterých zabíjí Turky (např. 9.2.2017).

ze-syrske-rakky-prchaji-vedouci-clenove-is

Turecti-vojaci-zabili-18-radikalu