MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#104295 Ukrajinská banderovská neonacistická junta prý nezakazuje ruštinu...

2017-03-12 09:53

Mrštila hrst mincí na prodavačku v Kyjevě. Mluvila na ni totiž rusky

 

Předseda parlamentu Andrij Parubij vyzval před časem poslance, aby mluvili výhradně ukrajinsky. „Ani ve Francii, ani v Německu, ani v USA to není možné… Ukrajinská ústava stanoví, že státním jazykem je ukrajinština. Musíte mluvit ukrajinsky,“ žádal poslance Opozičního bloku, kteří z velké části zastupují východní regiony (když se tam do banderovského samozvaného "parlamentu"nevolilo?).

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#104296 Re: Ukrajinská banderovská neonacistická junta prý nezakazuje ruštinu...

2017-03-12 10:03:23

#104295: - Ukrajinská banderovská neonacistická junta prý nezakazuje ruštinu... 

 Existuje to reálně? Víme co jí prodavačka řekla? Možná jí řekla, že má mluvit rusky, to by pro Ukrajince, který už Rusky neumí nebylo asi příjemné v jeho vlastní zemi, těžko říci, co bychom po Rusce u pokladny měli chuť  hodit tady. Nechali bychom si zavolat jejího vedoucího a nejspíše bychom také upozornili cizineckou policii, to je asi správné řešení. 

Ty jsi to dokonce špatně přečetl, ta prodavačka odmítla komunikovat se zákaznicí v ukrajinštině. Tedy to si to celé popletl. Problém není v té paní, co komunikovali ukrajinsky, ale problém je v té, která na Ukrajině ukrajinsky odmítá komunikovat. To si opravdu velmi špatně vyložila zákon, že i ruština je na Ukrajině úředním jazykem. 

Mrštila hrst mincí na prodavačku v Kyjevě. Mluvila na ni totiž rusky

Skandál v Kyjevě vyvolala začátkem roku spisovatelka dětské literatury Larysa Nicojová, když hodila hrst kovových mincí po prodavačce, která ji odmítla obsloužit v ukrajinštině.