MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#104299 Jedním z předpokladů pro vždělanou populaci země.....

2017-03-12 10:32

Finové našli recept na propagandu. Těží ze vzdělání místo vyvracení fám


 

 

Finsku se možná podařilo ukázat směr, kterým leží řešení otázky, jak může společnost jako celek odolávat propagandě a falešným zprávám. Severská země sází na vzdělání a „aktivní obranu“ namísto úporného vyvracení falešných zpráv - a začíná se jí to vyplácet. Finský příklad může inspirovat i střední Evropu.

 

....velikosti ČR s poněkud exotickým jazykem je samozřejmě bilingvnost populace. V této věci ČR propásla možná 15 ale možná také více než 20 let. Bohužel i dnes se mnozí absolventi vysokýš školy domluví velmi špatně dalším jazykem a je to důsledek především toho, že nepoužívají vůbec nebo jej nepoužívají denně a to vůbec není řeč středoškolácích či lidech se záhladním vzděláním. Přitom mezi námi žijí lidé, kteří nemají problém s bilingvností např. Rómové. Drtivá většina obyvatel ČR má ovšem s dvojjazyčností obrovský problém. 

 

Rusko tento nedostatk české populace velmi dobře využívá. Je možné, že právě čeština je pilotním jazykem ruské propagandy, neboť v rumunštině, bulharštině, polštině či např. maďarštině neexistují desítky serverů přebírající v drtivé většině strojově ruskou propagandu. Jinak je tomu ovšem v češtině a všech hlavních evropských jazycích - angličtina, němčina, francoužština, italština a španělština. 

 

Stačí zadat do googlu zadat skoro libovolný titulek z rusko propagandistického serveru v češtině a během zlomků vteřiny uživatel vidí seznam někdy desítky někdy dokonce desítek serverů na kterých se tentýž nesmysl (propagandistická lež) vyskytuje. 

 

Z mého pohledu je velmi vážné téma pro BIS, které toto ale skutečně reflektuje i ve veřejné části výročních zpráv. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#104300 Re: Jedním z předpokladů pro vždělanou populaci země.....

2017-03-12 10:36:00

#104299: - Jedním z předpokladů pro vždělanou populaci země..... 

 Jasně, bilingvní Rómové, náš vzor. Ty si musíš píchat dobrý materiál, kavárenská smažko z neziskovky :-)))