MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#106071 Re: Časová posloupnost událostí na Ukrajině.....

2017-04-07 20:51

#106069: - Časová posloupnost událostí na Ukrajině..... 

 21.listopadu 2013 - 22 února 2014 - NEDEMOKRATICKÝ PŘEVRAT


Euromajdan  - půl roku před řádnými prezidentskými volbami: 


....."Následující den demonstranti v čele s aktivisty Pravého sektoru bez ohledu na dohodu prohlásili, že Janukovyč musí okamžitě odstoupit. Poté zaútočili na vládní čtvrť a násilně ji zabrali, včetně parlamentu. Janukovič odjel z Kyjeva a prohlásil tyto události za státní převrat.[11] Násilnosti probíhaly v celé zemi, stoupenci Majdanu vypálili na 500 kanceláří jeho Strany regionů."

.....odvolání prezidenta Ukrajiny z funkce je ale de jure neplatné, protože k odvolání parlamentem je krom potřebného množství hlasů nutná také obžaloba z velezrady nebo jiného závažného trestného činu a následného schválení výše uvedeného Nejvyšším soudem a následně ještě Ústavním soudem.[43] Tato nezbytná procedura ale nikdy neproběhla. Ještě lze prezidenta odvolat ze zdravotních důvodů, což nebyl tento případ a dále se může funkce vzdát dobrovolně. Poslední možností je smrt prezidenta. I když se objevily zprávy o střelbě na jeho vůz a následně také o jeho infarktu, tak prezident Janukovyč byl i po tomto datu prokazatelně naživu. 

Takže z předcházející volební mapky jednoznačně vyplývá - že většina obyvatel Ukrajiny byli proruští voliči.
Z mapky vidíte, že hlavní město - Kyjev - proruské nebylo. Obyvatelům Kyjeva se nelíbilo jak dopadly svobodné volby. Tak vyšli do ulic a zorganizovali státní převrat. Tzv. Euromajdan. Vyhodili legitimně zvoleného prezidenta a vyházeli z parlamentu proruskou většinu demokraticky zvolených poslanců

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#106073 Re: Re: Časová posloupnost událostí na Ukrajině.....

2017-04-07 20:53:56

#106071: - Re: Časová posloupnost událostí na Ukrajině..... 

 Kdy se něco takového mělo stát, dolož to, že se to stalo. Např můžeš použít vyjádření mezinárodního soudu k Ukrajině, který zmapoval celou věc podobně jako já, jen mnohdy daleko detailněji.