MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#106225 Re: Re: Re: Re:

2017-04-08 12:31

#106223: - Re: Re: Re:  

 Přímo volený parlament, Evropská rada složená z národních premiérů, Rady ministrů - národní ministri podle kompetencí, kteří úkolují úředníky EK na které je přenesena pravomoc jen tehdy, pokud jsou mezi státy domluveny mezinárodní smlouvy, které schvalují národní parlamenty? 

Jak si tedy demokracii představuješ? Co je na tom nedemokratického? 

Neuvádíš žádný argument pro tvé tvrzení, vypadá jak výmysl Miloš Zemana o EU. 

S koncem EU by se Rusko pokusilo okupovat východní Evropu, jak předvedli na Krymu. Státy východní Evropy by se ale po zkušenosti s Ruskem masivně bránili. Proto existují nezávisle na sobě NATO a EU. 

Demokracie je úžasná v tom, že se vyvíjí s tím, jak se vyvíjí společnost, je schopna tedy na vývoj společnosti reagovat a to jak na negativní stránky vývoje, např. propagandu Kremlu na internetu ve všech hlavních evropských jazycích, tak i na věci pozitivní - větší tolerance k "nestandardnímu" chování lidí - které ovšem velmi posiluje kreativitu společnosti, vzdělávání rozšiřuje obzory a vytváří daleko plastičtější vědomí o okolí. 

Stejně tak se vyvíjí EU a nejskvělejší na EU je, že se vyvíjet může. 

Jedna z odporných věcí totalit, je jejich nechustná statičnost, nepodnikavost lidí, nekreativita, kombinovaná navíc ještě s ultra odpornou propagandou, jak se všichni mají skvěle. 

Mimochodem o slovo tunelovat obohatil učebnice ekonomie soudruh Klaus, který je dnes vylkým kritikem EU, aniž by kdy uvedl jediný argument. Také dodnes nenapsal ústavu jak sliboval, místo Lisabonské smlouvy. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#106229 Re: Re: Re: Re: Re:

2017-04-08 12:49:01

#106225: - Re: Re: Re: Re:  

 Vykládej mi něco o tom, jak funguje demokracie, soudruhu.