MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Multikulturní obohacení
Nepřihlášený uživatel

#108848

2017-05-10 11:22

V Berlíně včera začal dlouho očekávaný proces se sedmi migranty, kteří jsou obviněni ze zapálení spícího bezdomovce. Podle státního zástupce šlo o „podlý a krutý“ pokus o vraždu.

 
 

 

Advokát Martin Glage na začátku prvního soudního přelíčení přečetl obvinění a označil čin mladých migrantů za „podlý a krutý pokus o vraždu“. „Sedmatřicetiletý bezdomovec z Polska nezahynul bolestivou smrtí jen díky pozornosti nedaleko stojících cestujících, kteří jej vzbudili a sedmičku „dobře se bavících“ migrantů vyrušili. Ti ještě stihli z místa činu utéci, ale byli dopadeni o několik desítek hodin později.“

Přísnému trestu unikne patrně jen Eyad, ale i ten místo hašení požáru z místa činu utekl. „Hlavní obviněný Nour N. po svém zatčení tvrdil, že byl opilý a na nic si nepamatuje. Ostatní zase tvrdili, že mu chtěli v jeho činu zabránit. Nic takového však ze záběru bezpečnostních kamer není patrné. Výsledek procesu by mohl být zdánlivě jasný, ale bude hodně záležet na interpretaci záznamů. Podle obhájce Nouna N. není zřejmé, že chtěl migrant muže zabít.“

Problémem mohou být také v konečném důsledku procesní chyby, kterých se dopustili vyšetřovatelé. „Výpověď Mohammeda, Chalída, Bašára a Ajáda nemůže být použita, protože všichni čtyři jsou mladší osmnácti let a jako takoví mají právo na pomoc od rodičů nebo zákonného zástupce. Tento fakt jim však vyšetřovatelé nevysvětlili,“ uvádí Die Welt s tím, že jestli šlo jen o žert či pokus o vraždu se bude rozhodovat v celkem osmi soudních stáních.

Odpovědi

Evropan

#108861 Re: Monokulturní ochuzení

2017-05-10 14:41:48

#108848: Multikulturní obohacení -  

No, jak je vidět, tak policie v Německu koná. Zato naši čeští "pomáhat a chránit" členové sborů tuhého prezidenta a chovance ministerstva vnitra nejsou schopni dopadnout násilníka, který pořezal Petru Kvitovou. A to nemluvím o tom, že by vyřešili alespoň polovinu znásilnění z těch šesti set, ke kterým v Čechách ročně dojde. Raději bych byl v tomto případě spolkovou zemí, cítil bych se bezpečněji.