MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#112980 Co Andrej Bureš Babiš reálně opět na sebe nažvanil.....

2017-08-17 07:52

Babiš: Já ten projekt dělat nechtěl. Čapí hnízdo je Kubiceho zpráva 2, ale já se jich nebojím

  • projekt "ptačího hnízdečka" dodnes není rentabiní, loni vykázal ztrátu 50 mil. korun, tedy neplní požadavky z dotačního programu, neboť dotace se zásadne neposkytují na ztrátové projekty a jejich rentabilita se hodnotí už při přidělení dotace, tedy je naprosto zřejmé, že jeho děti v žádosti lhaly. 
  • zprostředkovaně sdělil, že jeho děti neumí podnikat - že on to přece dělat nechtěl, ale pak to "musel zachránit". Je to zvláštní, otec podniká se 100 mld. "majetkem" (cca 50 mld. vlastní jmění a cca 50 mld cizího kaputáu) a jak mu to panečku jde a děti nejsou schopny ukočírovat projekt za 100 mil. a musel tam nasypat miliardu? Malé a stední podnikání za miliardu s roční ztrátou 50 mil ? A to považte, že Andrej v "ptačím hnízdečku" platí nájem ze zdaněných za bydlení Agrofertu jak sám tvrdí :-).  Andrej je idiot nebo blázen? 
  • Kontroly získání dotace spočívají v kontrole formální - předložení faktura a kategorizace faktur k těm rozpočovým položkám projektu na které byla dotace přidělena a v kontrole "na místě" kde se zjištujě, jestli skutečně faktury odpovídají realitě. Po proplacení dotace se následně hodnotí ještě ukazatele, které si projekt stanovil - např. počet nově vzniklých pracovních míst a typicky rentabilita projektu. Vzhledem k tomu, že projekt není dokonce dodnes rentabilní, původní vlastníci - tedy ti kdo získali dotaci by jí měli vrátit, neboť v žádosti lhali už o objemu celé dotace, když tam Babiš dle jeho vlastních slov nasypal skoro miliardu. Mimochode 50 mil. je pořád 5 % z miliardy, kdo by nectěl mít plat o 5 procent vyšší, úrok v bance 5 % atd. 50 mil. není málo peněz, je to méně než Babiše stojí ročně provozovat ANO StB, ale je to více než o kolik praví stát ročně na daních z korunových dluhopisů, tam je "slabých" 30 mil. 

Co se dá namítat přímo

  • To, že získávaly dotace pro malé a střední firmy i firmy s anonymními vlastníky neznamená, že byly součástí koncernů s více jak 50 mld. vlastního kapitálu, které Andrej vykazuje. A pokud tomu tak bylo, je to stejně problematické jako "ptačí hnízdečko".  Pokud Babiš ví o nějakých dalších takových projektech, jeho povinnost jako ministra financí dokonce bylo vymáhat již vyplacené dotace na takové projekty - nic takového nikdy neudělal u žádného projektu (natož u toho svého :-), neb by jistě takový projekt s gustem sdělil, tedy je možné, že dokonce podobné podvody z pozice ministra financí kryl. 
  • Není to policie, kdo se pustila do podnikání s Babišem, byla to jeho povedené rodinka, tedy není problém policie, že bohužel musí s velkou pravděpodobností stíhat povedou rodinku Babiše, je to problém Babiše, který je do celé situace dostal. 

Je vlastně otázka, jestli se jedná o úniky ze spisů nebo únik z požadavku policie na vydávní Babiše a Faltýnka ze Sněmovny.

  • Tady je to problematické - skutečně by k žádným únikům nemělo docházet a policie i Sněmovna by měla jednat rychle. Sněmovna je ale jedna velká drbárna, to bych řekl potvrdí každý, kdo kdy mluvil s libovolným poslancem. 
  • Vše co zatím "jako uniklo" ale není nic, co by se nedalo vyvodit ze steno záznamů ve Sněmovně, tedy z toho, co na sebe Babiš sám při své bohorovnosti napráskal. 

 

Co je z rozhovoru v aktualne.cz naprosto zřejmé, že se Babišovi jeho prostor velmi zužuje a jeho nervozita graduje. Každé jeho vyjádření jen potvrzuje to, co o věci sám řekl ve Sněmovně a co bylo čitelné z rozporu tvrzení, že dětem "dal peníze na podnikání", ale ve sktuečnosti děti nedostali jedinou zdaněnou korunu, ale "Imoba ručila za 100 mil. úvěr", přestože v době žádosti vykazovala stomilionové ztráty navíc vlastně úplně cizí firmě, která s Agrofertem neměla nic společného :-).

Dětem z agrofertu "vyčlenil" kus čehosi, co pobralo dotaci 50 mil., aby to následně dotáhl do finále, když do "malého a středního" podnikání dětiček a bratra jeho milenky nasypal miliardu :-). Tady se dá obtížně řící, že "všetko bolo podla zákona", "tak to sorry áko". 

Řekl bych, že je to typický projev celého Babišova "podnikání", které je postaveno jen a pouze na vysávání státních a zemědělských (evropských) dotací. Jeho "podnikání" navíc velmi připomíná balkánskou firmu před krachem Agrokor. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#112992 Re: Co Andrej Bureš Babiš reálně opět na sebe nažvanil.....

2017-08-17 08:58:04

#112980: - Co Andrej Bureš Babiš reálně opět na sebe nažvanil..... 

 Podobnost s Agrofertem více než náhodná...... rusáci si s námi a Chorvaty pohrávají, to se dnes jeví velmi pravděpodobným. Správná cesta je Babiše nevolit a tvrdě překontrolovat vše, co v Agrofertu za pomocí "soudních znalců", kteří mu nepřetržitě virtuálně navyšájí hodnotu karuselu, provádí. 

Chorvatsku hrozí předčasné volby. Vládu potápějí potíže soukromé společnosti Agrokor, které hrozí bankrot

  • Chorvatský premiér Andrej Plenković, jenž se ujal moci teprve v polovině loňského října, bojuje o přežití své vlády.
  • Do vnitropolitické krize zemi stáhly potíže tamní největší soukromé společnosti Agrokor, které hrozí bankrot.
  • V jejím vedení působil i ministr financí Zdravko Marić. Opozice ho viní, že si byl vážných potíží v Agrokoru vědom, ale záměrně je zatajoval. Ten to ale odmítl. Opozice se ho bez úspěchu pokusila odvolat.

Nepřihlášený uživatel

#112993 Re: Co Andrej Bureš Babiš reálně opět na sebe nažvanil.....

2017-08-17 09:06:42

#112980: - Co Andrej Bureš Babiš reálně opět na sebe nažvanil..... 

 Je velmi zvláštní, že Pilný v pozici ministra financí a taktéž z ANO StB dosud nevyzval Janečka (ředitele finanční správy), aby provedl kontrolu v hospodaření "ptačího hnízdečka".  

Jak podivně to vypadá v kontextu s kauzou na školství, kde ministryně okamžitě nařídila nejen veškeré kontroly, ale také okamžitě pozastavila toky dotací do doby, než bude věc vyšetřena. Pilný je v Babišovém StBáckém "podnikání" dnes až po uši. Pilný v pozicí poslance má samozřejmě přístup k dokumentu, který žádá vydávní Babiše a Faltýnka k trestnímu postihu i to je potřeba připomenout. 

Pilný se vystavuje trestnímu postihu, neboť kryje velmi pravděpodobnu závažnou trestnou činnost. Dosud dokonce nevyzval ani k vrácení dotace.  Pilný zjevně vůbec netuší, jaké jsou jeho povinnosti v pozici vrcholného správce EU dotací v ČR.

Je také zvláštní, že jeho předchůdce hovoří o tom, že takové dotace byly vyplaceny i jiným (asi tedy podobným) anonymním vlastníkům, kteří byli zároveň také vlastníky velkých firem a pobrali dotaci neoprávněně a Pilný dosud nezahájil ani s jediným z nich žádné šetření o vrácení dotace.

Pilný si na důchod zadělal jeho ambicí být ministrem financí opravdu ošklivě na velmi nepěkný trestní postih.