MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#125507 Re: ZASE PŮJDOU LIDÉ DO ULIC

2018-02-14 13:11

#125506: - ZASE PŮJDOU LIDÉ DO ULIC 

Babiš: ČT šíří nepravdu, soud jsem vyhrál a vyhraju ho i podruhé. Ústavní soud udělal megazmatek

I Ťok a to je nějaký zloděj viz PPP "projekt" už tam stál a nejspíš si říkal, je fakt nejvyšší čas zmizet, to už je opravdu čiré "sci-fi". 

Prakticky ale z toho žádné cesta vlastně neexistuje. Bureš se dohodl se Zemanem, že společně budou porušovat Ústavu a stanoví nová pravidla bez lustračních osvědčení bez bezpečnostních prověrek a aktuálně žijí v představě, že jim to veřejnost schvaluje, přestože to veřejnosti explicitně takto nesdělují - vytvářejí dojem, že je činí přesně podle Ústavy a že se proti nim část společnosti, administrativa státu, policie, soudu, ústavní právníci a státní zástupci spikli. 

Tedy i kdyby Senát shledal urychleně Zemana nezpůsobilým pro výkon funkce podle článku 66 Ústavy, je věc velmi prekérní, mnohé pravomoci přebírá StBák Babiš. Zeman s russákama tu rozehráli opravdu velmi nebezpečnou hru. 

 

Článek 66


Uvolní-li se úřad prezidenta republiky a nový prezident republiky ještě není zvolen nebo nesložil slib, rovněž nemůže-li prezident republiky svůj úřad ze závažných důvodů vykonávat a usnese-li se na tom Poslanecká sněmovna a Senát, přísluší výkon funkcí podle čl. 63 odst. 1 písm. a) až e) a h) až k) a čl. 63 odst. 2 předsedovi vlády. Předsedovi Poslanecké sněmovny přísluší v době, kdy předseda vlády vykonává vymezené funkce prezidenta republiky výkon funkcí prezidenta republiky podle čl. 62 písm. a) až e) a k) a dále čl. 63 odst. 1 písm. f), jde-li o vyhlášení voleb do Senátu; uvolní-li se úřad prezidenta republiky v době, kdy je Poslanecká sněmovna rozpuštěna, přísluší výkon těchto funkcí předsedovi Senátu, kterému též přísluší v době, kdy předseda vlády vykonává vymezené funkce prezidenta republiky, výkon funkce prezidenta republiky podle čl. 63 odst. 1 písm. f), jde-li o vyhlášení voleb do Poslanecké sněmovny.

 

(2) Senát může se souhlasem Poslanecké sněmovny podat ústavní žalobu proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku; velezradou se rozumí jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu. Ústavní soud může na základě ústavní žaloby Senátu rozhodnout o tom, že prezident republiky ztrácí prezidentský úřad a způsobilost jej znovu nabýt.
(3) K přijetí návrhu ústavní žaloby Senátem je třeba souhlasu třípětinové většiny přítomných senátorů. K přijetí souhlasu Poslanecké sněmovny s podáním ústavní žaloby je třeba souhlasu třípětinové většiny všech poslanců; nevysloví-li Poslanecká sněmovna souhlas do tří měsíců ode dne, kdy o něj Senát požádal, platí, že souhlas nebyl dán.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#125509 Re: Re: ZASE PŮJDOU LIDÉ DO ULIC

2018-02-14 13:23:25

#125507: - Re: ZASE PŮJDOU LIDÉ DO ULIC 

JE TO SPROSTÝ, DRZÝ IDIOT. VŮBEC MU TO NENÍ BLBÉ, TAM I NADÁLE ZŮSTÁVAT