MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#126891 Re: Re: Re: Re: Re: Vítej globální vesnice GB :-)

2018-02-28 16:55

#126880: - Re: Re: Re: Re: Vítej globální vesnice GB :-) 

Zlá totalitní Čína se ale rozvíjí ekonomicky rychleji než EU s předluženým Řeckem a Itálií. Jak je to možné, že nás zlá totalita ekonomicky předhání? Kde soudruzi z Bruselu udělali chybičku?

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#126907 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vítej globální vesnice GB :-)

2018-02-28 17:51:00

#126891: - Re: Re: Re: Re: Re: Vítej globální vesnice GB :-) 

To je problém tvé absolutní neznalosti. Čína začíná po desetiletích destrukce ekonomiky z úplně jiných pozic, tedy to opticky vypadá, že se "rozvíjí mohutně", nominálně to není žádná sláva a to přesto, že funguje na principu 1 mld. otroků bez jakéhokoliv důchodového, zdravotního zabozpeční, kteří udržují při životě privilegou vrstvu z měst, tedy 200 mil. zbylých Číňanů. 

Další věcí je, že je Čína ve fázi, kterou už zkusili komunisté v Rusku dokoce velmi brzy po komusnistickém převratu kdy "opět" "povolili soukromé vlastnictví" a země se velmi rychle zmátořila z nejhorších hrůz komunistické revoluce, aby následovaly represe nové. 

Čína je ve stejné fázi, navíc velmi šikovně "replikuje" technologie západu, ale je to jen kopírování, zatím Čína vlastní smysluplný technologický výzkum nemá, souvisí to velmi s totalitou, neboť nesvoboda neumožňuje svobodný vývoj, svobodné myšlení, jednání. Čína také replikuje školství, ale pořád naráží na totalitu. Nesvobodní lidé nemohou vzdělat lidi svobodné, aktivní, samostatné. 

Pro představu, čeští ultrakomunisté ve Sněmovně vykřikují, jak "ta Čína drží 24 % dluhu USA" a vyvolávají tím dojem, že Čína drží 24 % USA, což je naprostý nesmysl. 

Čína skutečně drží 24 % dluhu USA, ale ZAHRANIČNÍHO, tedy cca 6 % dluhu celkového. Japonsko drží 20 %. Důvodem jsou dolar, juan a jen, tedy jedná se vzájemnou socializaci těchto tří měn, neboť nominální hodnotu dluhu USA v Číně drží zase USA v juanech Číny a to je z toho důvodu, aby Čína memohla beztrestně devalvovat jan a USA neprováděly umělé zásahy do dolaru. Podobně je to s jenem. 

Mimochodem s Čínou bez Zemana obchodovalo 60 000 českých firem. Zeman tomu vlastně nijak nepomohl, spíše by se dalo říci, že škodí, neboť i Číňanům je zřejmé, že je to jen poskok russáků a tedy není potřeba s ním ztrácet čas je jednoduší to dohodnou přímo s KGBáky v Kremlu.